L'Orquestra Simfònica del Vallès (OSV) presentarà a la pròxima temporada els programes: 'Els 7 pecats capitals' amb Ramon Gener, 'Haydn, un viatge simfònic', 'Tribut a John Williams' amb Salvador Vidal i 'Dàmaris Gelabert Simfònica. És l’hora de l’orquestra'. Així mateix, tindrà un pes important en la pròxima temporada Beethoven en l'any en què se celebra el seu 250è Aniversari. El compositor estarà present en tres programes de l'OSV: 'La Cinquena' i 'La Novena simfonies', 'Concert per a piano núm. 4'. Xavier Puig, director titular de l'Orquestra Simfònica del Vallès, ha destacat l'aspecte cooperatiu de l'Orquestra i que aquest és el seu gran segell que fa el seu treball "més ric i participatiu". Així mateix, ha recalcat l'aspecte territorial i que porten la seva música a tot el país. 

Aquesta temporada se celebra el 250è Aniversari de Beethoven, i el compositor estarà present en tres programes de l'OSV. Puig també ha destacat el projecte Beethoven 250. L'OSV treballa amb el departament d’Otorrinolaringologia de l’Hospital de Sant Joan de Déu per donar visibilitat a aquest col·lectiu de persones que, com Beethoven, presenten una discapacitat auditiva en diferents graus. 

Entre els concerts, Puig ha remarcat 'Els 7 pecats capitals' que tindrà lloc al Centre Cultural Terrassa · Terrassa i al Palau de la Música, així com el concert amb els èxits de Dàmaris Gelabert en format simfònic: 'Bon dia', 'Els dies de la setmana', 'Qui sóc jo' i l'estrena de la cançó 'L'hora de l’orquestra'.

De cara la pròxima temporada, han remarcat el concepte de la diversitat, que es tradueix en "una programació variada dins del mateix tronc de la Temporada, pel que fa a continguts com a formats, destinada a crear experiències úniques a tot tipus de públics, inclòs el que encara no ha gaudit mai d’un concert simfònic". De cara el 2019 han creat espectacles que "dialoguen amb diferents disciplines artístiques" i que es mantindran en gira la temporada que ve: 'Papa Mozart' amb Roger i Joan Pera (teatre), 'Carnaval dels animals' amb Brodas Bros (dansa) i 'Cartes a Julieta' amb Ivan Labanda (música pop). 

Per aquesta temporada, l'Orquestra comptarà amb solistes internacionals consagrats com el violinista Benjamin Schmid, que farà un cicle de Gradus ad Parnassum a alumnes de violí d’escoles del Vallès i oferirà un concert de cambra amb músics de l’OSV. També comptem amb el mediàtic director Andrés Salado, que realitzarà la gira de valsos d'enguany. Andrés Salado és jurat del programa 'Prodigios', primer reality show de música clàssica a Espanya, emès per TVE.

Vespres d'Arnadí 

L'orquestra Vespres d’Arnadí tindrà un pes important en aquesta temporada amb el Cicle Vespres Barrocs amb 'Vespres d’Arnadí: Il duello amoroso' de Händel amb Xavier Sabata i Núria Rial; 'Ecos barrocs' amb Maria Bayo; 'Vespres solemnes del confessor' amb el Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana; la Gira Òpera a Catalunya que inclou 33 funcions d’òpera a 10 ciutats catalanes. Aquesta temporada, els tres títols són 'La Cenerentola' de Rossini, 'La Traviata' de Verdi i 'Macbeth' de Verdi. També protagonitzaran la gira del Festival de Valsos i Danses amb 12 concerts a 10 ciutats en 20 dies i la 9a gira Setmana Santa 'Stabat Mater de Verdi i Rossini' amb cinc concerts en cinc ciutats.

Així mateix, l'OSV treballa en diferents projectes socials en els quals la música és el motor principal: 'A-cordant', un projecte d’articulació comunitària en col·laboració amb l’Ajuntament de Sabadell; 'Kanon Desenkadenant', un programa de reinserció a través de la música adreçat a interns del Centre de Joves de La Roca del Vallès en col·laboració amb el Departament de Justícia de la Generalitat i Música en Vena, programa d'acostament de la música als centres hospitalaris en col·laboració amb la Corporació Parc Taulí i Fundació Música en Vena.

Estiu 

El futur més immediat arriba amb els festivals d'estiu. La Simfònica del Vallès estarà present al 150è aniversari Port de Barcelona amb el concert de bandes sonores 'De Pel·lícula!' dirigit per Rubén Gimeno; al Gran Teatre del Liceu de Barcelona, acompanyaran al Ballet Nacional d'Espanya en la producció de dansa 'Alento & Zaguán', dirigida per Antonio Najarro del 31 de juliol al 3 d’agost; al Festival Castell de Peralada participaran en una nit d’òpera amb Juan Diego Flórez el 9 d’agost; al Festival de Música de la Cerdanya l’OSV torna al festival i amplia la seva participació amb 3 propostes; al Festival Torroella de Montgrí, acompanyaran al pianista italià Giuseppe Andaloro en el concert de cloenda del festival amb obres de Beethoven i Rakhmàninov el 22 agost, i a les Festes de La Mercè, oferiran el 'Carnaval dels animals' amb Brodas Bros a l’escenari de Nou Barris, el de 24 setembre. 

Pressupost

L'Orquestra té un pressupost anual de 2,8 milions d'euros i és la primera orquestra de l'Estat espanyol en finançament per recursos propis. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat