El CCCB tornarà a obrir les portes el divendres 12 de juny, després d'estar-se 90 dies tancat. Un dels principals punts de la reobertura és que els visitants del centre puguin tornar a gaudir de la cultura en un entorn acollidor, proper i segur. És per això que el centre ha habilitat els espais i instal·lacions perquè compleixin totes les mesures de seguretat i d'higiene exigides per les autoritats sanitàries.

El CCCB reobre amb programació presencial i virtual. Es recupera l'exposició Gameplay. Cultura del videojoc, que s'allargarà fins el 30 d'agost i que ha estat adaptada d'acord als nous requeriments. Fins al 30 de juny, el preu de l’entrada a l’exposició Gameplay és de 4€ (tarifa reduïda) i inclou l’audioguia. Cal que compreu les entrades a través de la web. Diumenge a la tarda mantenim la gratuïtat i, per evitar aglomeracions, cal que reserveu la vostra franja horària de 15 a 18:30h. És obligatori portar el tiquet.

Pla al detall d'algunes de les videoconsoles que es mostren a l'exposició del CCCB 'Gameplay. Cultura del videojoc' ACN

Pla al detall d'algunes de les videoconsoles que es mostren a l'exposició del CCCB Gameplay. Cultura del videojoc/ACN

Gameplay planteja un recorregut per la història del mitjà, el llenguatge del videojoc, l’experimentació i la innovació artística i els videojocs polítics i crítics a través de més de 40 punts audiovisuals, documents i maquinari històric, creacions indie recents i actuals, projectes de recerca locals, i una desena d'instal·lacions d'artistes internacionals: Mary Flanagan, Joan Leandre, Harun Farocki, Lawrence Lek, LaTurbo Avedon, Mónica Rikić i Blast Theory.

La programació presencial del CCCB d’aquest estiu es completa amb una col·laboració amb el festival de Barcelona GREC 2020 i amb el programa de projeccions al Hall, Pantalla Interior, dedicat a l’artista Suzan Pitt.

La programaci&

oacute; digital del CCCB no s’atura perquè ha vingut per quedar-se. Del 3 de juny al 22 de juliol us proposem nou Debats a casa que comptaran amb la participació, entre d’altres, de Mary FlanaganDorian LymskeyPeter PomerantsevTeresa Caldeira. I al nostre arxiu multimèdia hi podeu seguir consultant els més de 3.000 documents en línia disponibles.

 

Culturnautes, el casal d’estiu del CCCB, es reorienta i s’eixampla

El casal d’estiu Culturnautes per a nens i nenes de 6 a 14 anys del Raval, tindrà lloc del 29 de juny al 31 de juliol, on es treballaran continguts del CCCB a partir de tallers i activitats lúdiques vinculades a una disciplina artística, tècnica o científica, a càrrec d’especialistes. El Culturnautes d’enguany està organitzat amb el Casal d’Infants del Raval i la Fundació de l'Esperança.

La novetat d’aquesta edició és que oferim dos espais nous per al conjunt de la ciutat: un espai pensat per a públic familiaron poder participar d’activitats dinamitzades o autònomes, experimentació artística, lectura i joc a partir dels eixos conceptuals del centre. I un tercerespai amb tallers per a joves de 14 a 18 anysde tota la ciutat.

L’arxiu digital del CCCB a l’abast de tothom

El CCCB disposa d’un arxiu digital extraordinari i únic al món que ofereix més de 3.000 documents en línia entre conferències, concerts, entrevistes, articles, vídeos i assaigs. Autors com ara Angela DavisSaskia SassenDavid HarveyVirginie DespentesJudith ButlerOrhan PamukChimamanda Ngozi Adichie oZygmunt Bauman, entre molts més, formen part del fons documental digital del CCCB.

Durant el confinament, s'ha reforçat la línia estratègica de posar en valor l’arxiu digital del CCCB, vinculant els continguts a l’actualitat i a temes que podien interessar els nostres seguidors. La resposta dels usuaris ha estat tan positiva que les visualitzacions dels nostres arxius multimèdia s’han incrementat un 235%.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat