CaixaForum asseurà als seus usuaris a la platea amb el visionat de Rigoletto, de Giuseppe Verdi, dintre del cicle Ópera per a tothom, introduït pel periodista i divulgador Marcel Gorgori i que té lloc en col·laboració amb el Teatro Real de Madrid. Com a novetat, dijous va començar el nou cicle d’introducció al món del Lied. Ho farà de la mà del baríton i divulgador Enric Martínez-Castignani. A través de quatre càpsules de vídeo amb audicions recomanades per a l’ocasió, oferirà un recorregut pel món del Lied, la Mélodie i la Canción Española.

El cicle Lied a Casa vol oferir una introducció propera i amena a aquest àmbit, fruit de la unió de les peces destacades de compositors amb textos dels millors poetes, que van aconseguir donar a les seves cançons la dimensió justa d’allò que volien expressar. La proposta, que comptarà amb una llista musical adjunta, busca ser una oportunitat per deixar-se endur i viatjar per la música vocal de cambra i les emocions que produeix en companyia de Martínez-Castignani, que n’ha cantat moltes i oferirà un punt de vista diferent: el de l’artista que coneix les obres des de dins.

Divulgador i baríton Enric Martínez-Castignani. © Ricardo Ríos.

Divulgador i baríton Enric Martínez-Castignani/Ricardo Ríos

La Fundació ”la Caixa” ha posat en marxa aquesta setmana la iniciativa #JoCanto, que convida als usuaris més grans de 14 anys a entonar una cançó participativa digital al ritme del Viva La Vida, de Coldplay. Fins al 13 de maig els participants podran enviar els seus arxius d’àudio i de vídeo, seguint els tutorials recollits a la web, i el vídeo definitiu es farà públic aquest mes de maig.

També com a novetat aquesta setmana s'ha posat en marxa un taller de crítica teatral amb el crític i cronista d’arts escèniques Oriol Puig Taulé als canals de Twitter i Facebook dels centres culturals de la Fundació ”la Caixa”. El cicle de crítica teatral compta amb tres sessions de vídeo que se succeiran els dimarts 5, 12 i 19 de maig. En les dues primeres, es publiquen vídeos explicatius a càrrec del crític i cronista, mentre que l’últim dia es proposarà als seguidors construir una crítica sobre un espectacle, del qual es permetrà el visionat.

L’espai Trobades Confinades, que dona veu a com estan vivint el confinament artistes i creadors del panorama actual, ha sumat a la directora de cine Alba Sotorra i a la companyia teatral José y sus Hermanas, com a protagonistes, aquest dimecres i divendres, respectivament. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat