La Sala Beckett ha completat el disseny de la nova temporada (fins al gener) amb una combinació de reposicions, com Els ocells de La Calòrica, i les obres que no es van poder estrenar durant el confinament, com Karaoke Elusia, del jove dramaturg Oriol Puig amb Biel Montoro dins de l'elenc. Les primeres peces del "puzle" -en expressió del director, Toni Casares- del nou curs es van avançar el juliol: les estrenes ajornades Todas las flores (de Bàrbara Mestanza), Avinguda Nacional (culminació del projecte europeu Fabulamundi), El combat del segle (de Denise Duncan, autora resident del curs passat), i la reposició de Suite TOC num.6, de Les Impuxibles. La nova companyia resident, Centaure Produccions, estrenarà espectacle el 2021.

De setembre a gener, la Beckett ha construït un puzle fet d'espectacles pendents d'estrenar per culpa de la crisi sanitària i dues reposicions, entre altres activitats. La sala del Poblenou inicia una temporada "estranya i incerta" amb Todas las flores, un thriller feminista de Bàrbara Mestanza amb la companyia resident l'any passat (The Mamzelles) que s'havia d'haver estrenat al maig.Denise Duncan, autora resident del curs passat, estrenarà finalment a l'octubre El combat del segle, que també s'hauria d'haver presentat en aquest cas dins del Festival Grec. I a la llista de projectes no culminats per la pandèmia, hi ha també Avinguda Nacional (novembre), que és la culminació del projecte europeu en què participa la Beckett Fabulamundi, un text del txec Jaroslav Rudis dirigit per Martí Torras i protagonitzat per Josep Julièn; i Karaoke Elusia (desembre), un text d'Oriol Puig sobre el 'bulling' que protagonitzaran Biel Montoro, Lluís Arruga i Valèria Sorolla.

En paral·lel, s'han programat dos èxits de temporades anteriors, que són també textos de companyies que van ser residents a la sala. D'una banda, tornen Els ocells, de la companyia La Calòrica, i de l'altre, el Suite TOC num.6 de Les Impuxibles, amb Clara i Ariadna Peya.

D'altra banda, i també aquest trimestre, es presentarà un tastet del nou espectacle de Lídia Pujol dedicat a la cantautora Cecilia, en el marc del festival Escena Poblenou. Així mateix, la Beckett recuperà durant el mes de novembre el Taller Internacional del seu Obrador d'Estiu, amb dramaturgs d'arreu, que per causa de la pandèmia no es va poder realitzar en el seu moment.

Esbossos pel 2021

A partir de l'any vinent, la programació s'emmarcarà dins de dos grans cicles temàtics, el primer dels quals dedicat a Lluïsa Cunillé. En aquest context, la nova companyia resident del teatre, Centaure Produccions, estrenarà l'obra de la dramaturga catalana El Jardí, amb direcció d'Albert Arribas. El segon cicle de la temporada porta per títol #jotambé i estarà centrat en les violències de gènere i les estructures de poder.

Quant a les companyies residents, en aquest any singular, es combinen les que ho van ser el curs passat i la nova. Per això The Mamzelles estrena aquest mes de setembre i al febrer Les Bianchis (totes dues residents de l'any passat) faran Les croquetes oblidades, un espectacle familiar de Clàudia Cedó amb direcció d'Israel Solà que estava a punt d'estrenar-se quan es va decretar l'estat d'alarma.

A partir del gener també tornarà Alcools, el festival de poesia dirigit per Andreu Gomila i organitzat per la sala del Poblenou que arribarà a la setena edició.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat