1813

Neix Giuseppe Verdi

Verdi va perfeccionar el seu art amb la influència de Rossini, Bellini i Donizetti, amb l'ús de la grand opera francesa, per desembocar en la creació de les seves obres mestres shakespearianes, Otello i Falstaff. Al llarg de la seva vida, la seva originalitat i fecunditat no varen tenir rival.

 

1908

Neix Mercè Rodoreda

Tal dia com avui neix la més gran escriptora de llengua catalana contemporània, i també la més influent, tal com ho testifiquen les referències d'altres autors a la seva obra i la repercussió internacional, amb traduccions a trenta llengües. La seva producció comprèn tots els gèneres literaris: la poesia, el teatre, o el conte, tot i destacar especialment en la novel·la.

124 butlleti Rodoreda retratgran

1963

Mor Édith Piaf

Tal dia com avui mor la cantant francesa i icona cultural, considerada universalment com la millor cantant popular de França. La vie en rose, escrita després de la Segona Guerra Mundial, és la seva cançó més cèlebre.

 

1985

Mor Orson Welles

L'actor, guionista i director de cinema estatunidenc és considerat un dels grans directors de Hollywood. A partir de 1937 esdevingué un reconegut actor radiofònic gràcies al seu personatge de L'ombra, i es féu famosa l'emissió en directe de La guerra dels mons de H.G.Wells.

06 orson welles.w750.h560.2x

Comentaris