Enguany, la festa literària nadalenca del TRESC dura dos dies, reunirà una setentena d'autors i autores i proposa 65 activitats per a grans i petits. Un cap de setmana ple de literatura a l'Antiga Fàbrica Damm amb parades de llibres, signatures d’autors i autores, col·loquis literaris, activitats infantils i concerts, amb noms destacats com Roger de Gràcia, Maria Barbal, Xavier Bosch, Christina Rosenvinge i Màrius Serra, entre molts d'altres.

La zona market compta amb més llibreries que mai - Eikyô, Liliput, Lata Peinada, Outlet de Llibres Nous, Llibreria Fabré, Caixa d’Eines, Haiku, Casa del Llibre, Horitzons, Abacus i La Carbonera - així com amb pop up stores per triar i remenar llibres i productes literaris. I, com cada any, també hi ha una àmplia oferta gastronòmica de food trucks. En la seva sisena edició i donat l’èxit de les edicions anteriors, amb 10.000 persones inscrites l'any 2018, la festa literària nadalenca del TRESC creix i dura un dia més.

mercat de nadal tr3sc

Comptarem amb Roger de Gràcia, Maria Barbal, Jordi Nopca, Christina Rosenvinge, Màrius Serra i Oriol Comas, Rafel Nadal, Najat El Hachmi i Xavier Bosch, així com amb les il·lustradores Lola Vendetta i Lyona Ivanova i les booktubers Mixa i Marta Meneu-Borja, entre molts altres.

Xerrades literàries i activitats

Entres les activitats literàries que proposa el Sant Jordi de Nadal destaquen les taules rodones amb professionals del sector editorial sobre el món de la traducció, els secrets de l’ecoedició o les millors tècniques d’escriptura creativa. A més, es podran conèixer les noves veus de la narrativa i la poesia en català de la mà d’Alba Dalmau, Alba Gost, Júlia Ramírez, Martí Rodríguez, Laia Soler, Anna Gas Serra, Pol Guasch o Xavier Mas Craviotto. El Sant Jordi de Nadal també comptarà amb la presència de Marta Busquets, Maria Climent, Marta Carnicero i Esther Vivas que reflexionaran sobre la maternitat des d’un punt de vista feminista; amb la de Martina Ferrer que ens donarà idees per viure sense plàstic i generar residu 0; i amb les booktubers Mixa i Marta Meneu-Borja, que parlaran de la seva tasca de prescriptores a les xarxes.

Algunes de les presentacions de llibres més destacades són: Debut de Christina RosenvingeLa teva ombra de Jordi NopcaGuia sentimental de Barcelona de Roger de GràciaJugar-s'hi la vida de Màrius Serra i Oriol ComasA l'amic escocès de Maria Barbal; Sempre han parlat per nosaltres de Najat El Hachmi; Paraules que tu entendràs de Xavier Bosch; El fill de l'italià de Rafel Nadal; o la del llibre La capsa vermella. La Guerra Civil fotografiada per Antoni Campañà, la darrera gran troballa que ens ha deixat la Guerra Civil.

Fira de Nadal tresc

Una altra activitat destacada del Sant Jordi de Nadal serà la presentació de les obres finalistes a la tercera edició del Premi Òmnium a la Millor Novel·la de l'Any, tot just anunciades i que es tracta del guardó més ben dotat econòmicament a obra publicada. En motiu del Sant Jordi de Nadal, l'entitat reunirà els 12 autors de la millor collita literària de l'any. "Les millores novel·les de l'any" comptarà amb Irene Solà, Neus Canyelles, Adrià Pujol Cruells Ramon Erra, entre d'altres, que conversaran amb la crítica literària Marina Porras el dissabte 30 de novembre a partir de les 11h . 

Oferta familiar

Un dels eixos claus d’aquesta edició és el gran nombre d’activitats familiars destinades al públic infantil. Tallers de reciclatge, contacontes tradicionals o experiments científics amb materials quotidians són algunes de les activitats estrella per a tota la família. Gerónimo i Tea Stilton i Pep el Pollet no faltaran a la cita, que també comptarà amb espectacles de Litterarum Big Mama MontseBrossabadatPallaso Muniato o del FLIC.

Concerts i espectacles

Tampoc hi faltaran espectacles que relacionen la literatura amb altres disciplines artístiques, com lectures dramatitzades organitzades per l'AADPC, màgia i concerts amb convidats com l’slammer Salva Soler i les propostes musicals de Guillem Ramisa o La Folie.

Zona market

Aquesta edició el Sant Jordi de Nadal compta amb més parades de llibres que mai per triar un bon llibre com a regal de Nadal. La varietat de gèneres i autors està assegurada entre la diversitat de llibreries que hi seran presents: de temàtiques especialitzades com les llibreries japoneses Eikyo i Haiku; de literatura infantil com Liliput i la Llibreria Fabré, de literatura llatinoamericana com la Lata Peinada i de llibres de viatges com Horitzons. També estaran presents llibreries de barri com La Caixa d’Eines o La Carbonera, i de llibres per a tots els públics com La Casa del Llibre i l’Outlet de Llibres Nous. A més a més, com cada any, el Sant Jordi de Nadal col·labora amb Abacus, que tindrà tots els llibres dels autors i autores que participin en les diferents activitats.

Els assistents podran trobar detalls artesanals relacionats amb la literatura a les pop-up stores, de la mà de les botigues Les Tampons de Roser, A quatre mans, La Frivé o Christer Miniaturas, i també podran descobrir escoles i associacions de referència del sector com l’Escola Cursiva, el Laboratori de Lletres i l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès.