Arriba el cap de setmana, i com cada divendres a La Llança us volem proposar els millors plans per aprofitar els dies lliures. Estimats lectors, fa sol i sé que voleu sortir de casa. Esperem el divendres amb candeletes i no seria just quedar-nos a casa, oi? Des d'instal·lacions artístiques i lumíniques, peces de teatre fenomenal o concerts on donar-ho tot; aquest cap de setmana no el podrem deixar passar.

Enlluerna't al Poblenou

El Llum BCN, el Festival d'Arts Lumíniques arriba a la seva 9ª edició, que tindrà lloc entre el 14 i el 16 de febrer a 57 espais de la ciutat. El protagonisme el tindrà el Poblenou, on hi haurà intervencions de Julio Le Parc, Luke Jerram, l’estudi United Visual Artists, Kurt Hentschläger o Antoni Arola, entre d'altres. El festival incorpora l’espai Àgora, on per primera vegada es podran compartir xerrades i conferències, i el Hackaton, un espai de participació per a la creació.

Còpia de NueveOjos Cascadadellum.CasaAntoniaSerra CASCADADELLUM

Cascada de Llum de Nueveojos. Casa Antònia Serra i Mas.

Deixa't seduir pel negre

L’artista Enric Ansesa celebra enguany 50 anys de trajectòria com a artista. D’ençà que s’inaugurés la seva primera mostra a la Galerie Bürdeke de Zurich l’any 1972, Ansesa ha aconseguit convertir-se en un dels artistes més influents del nostre país. Per celebrar aquest aniversari la Fundació Vila Casas presenta l’exposició Persistències, és la segona mostra individual de l’artista a la fundació després que l’any 2009 es presentés l’exposició Rastres i Senyals als Espais Volart. El recorregut per aquests 50 anys de feina de l’artista gironí converteix Persistències en l’exposició individual més important mai dedicada a Ansesa. La mostra es podrà visitar al museu de Can Framis abans de desdoblar-se més endavant en altres propostes culturals a la ciutat de Girona.

ENRIC ANSESA. Carmine sings   1991   20.4x25.2cm   Acrilic Tela

Coneix a el jutge Samuel Gallart

Justícia, la nova obra de Guillem Clua que arriba a la Sala Gran sota la direcció de Josep Maria MestresJustícia parla sobre les identitats plurals: la identitat catalana, la identitat política i la identitat sexual. "Parla de les impureses i de la profunda i complexa matèria humana", explica Clua. "S'està dient molt que és una obra sobre la identitat catalana. Però és sobre la identitat, i punt", afegeix. La peça va ser un encàrrec que el TNC va fer a Clua, per estrenar una peça d'un autor jove català. Per a l'autor estrenar a la Sala Gran requereix una gran responsabilitat per omplir-la de contingut i reflexió.

'justicia' May Zircus TNC

May Zircus

Celebra la nova etapa del Centre d'Art Contemporani de Barcelona

El nou projecte arrencarà el dissabte 15 de febrer. Vol ser una declaració d’intencions a través de tres eixos principals d’interès: la producció pròpia, la creació local i internacional, i la relació entre art i comunitat educativa i social. 

Per celebrar-ho, es posarà una primera pedra simbòlica que servirà de tret de sortida de les noves exposicions del Centre d’Art. Aquesta primera pedra ve de lluny. Tota capital cultural té el seu centre d’art, i Barcelona el tenia al final de la Rambla fins que el 2008 es replanteja el Centre d’Art Santa Mònica i es reubica la seva activitat al Canòdrom de la Meridiana, que el 2010 inaugura la que seria la seva primera i última exposició. Anys més tard se li assigna aquesta missió a la Fabra i Coats, que obre les seves portes el 2013 amb una programació de comissariats a curt termini i sense direcció, fins que al maig de 2019 guanya un concurs públic per cinc anys Joana Hurtado, l’actual directora.

Així, l’acció de la primera pedra començarà a les 10:30h al Canòdrom – Parc de Recerca Creativa (carrer Concepció Arenal, 165), i consistirà en una rua en la qual diversos alumnes dels centres educatius Martí Pous i La Sagrera, del Districte de Sant Andreu, transportaran de forma metafòrica aquesta primera pedra fins a la Fabra i Coats. A partir de les 12h, començarà la inauguració oficial, amb els corresponents parlaments i obertura de portes a les exposicions, que us donarem a conèixer properament. Estigueu atents a la pàgina web del Centre d’Art i a les seves xarxes socials.

NovaPedra Centre d'Art Contemporani de Barcelona

Coneix la millor escena musical independent

El Cara•B, festival de cultura musical independent i urbana de Barcelona, arriba a la seva sisena edició els dies 14 i 15 de febrer de 2020 en la Fàbrica Fabra i Coats. El festival continua apostant per pujar a l’escenari als artistes del futur, sense distingir entre gèneres musicals ni caduques escenes de gènere, enarborant la seva reconeixible fórmula de dualitat entre el pop, el rock, l’electrònica i la música urbana d’avui. En els seus sis anys d’existència, el festival s’ha consolidat com un referent en les diferents escenes i el principal aparador de les tendències musicals i els sons alternatius més potents i candents a través d’una cuidada selecció de propostes que incendien les escenes independents. Fem un repàs dels artistes que passaran pels escenaris del festival durant els seus dos dies de programació.