Aquest cap de setmana serà el primer on haurem de gaudir dels plans amb la mascareta, sense excepcions. Amb l'atenció posada en el Segrià i temen els diferents brots que s'escampen pel país molts volem pensar que encara no és moment per entrar en pànic. Però siguem previnguts, ara que podem a La Llança us volem proposar cinc plans de cap de setmana per a gaudir-lo abans, Déu no ho vulgui, tornem enrere en la desescalada.

Deixa't portar pels ritmes de Mala Rodríguez

Figura fonamental per entendre l'evolució del hip hop per aquestes latituds en clau femenina, després de set anys de silenci creatiu Mala Rodríguez ha retornat amb MALA (Universal, 2020), nova referència d'escolta obligatòria en el seu catàleg fonogràfic. La rimadora de Jerez de la Frontera actua avui al Parc del Fòrum de Barcelona dins del cicle Les nits del Primavera i diumenge 12 a l'Auditori de Girona com a part del cartell del Festival Strenes.

Descobreix el poder de la no-imatge a la Blueproject Foundation

Les parets, a simple vista despullades, d'Il Salotto de la Blueproject Foundation creen un petit laberint amb infinits punts de fuga i recorreguts que es dissolen entre les paraules impreses sobre un fons blanc o gris. Les característiques parets grises de la sala d'exposicions comparteixen espai amb altres blanques tangents creant un espai diàfan i completament vuit. Eus aquí el concepte de l'exposició: sense imatge, de l'artista Ignasi Aballí (Barcelona, 1958). L'artista català juga amb la paraula i el concepte d'imatge, entre allò definit i allò inexpressable. Aballí reflexiona sobre la presència i l'abast d'una imatge (com una obra d'art), a partir de paraules i el seu significat. Un plantejament compartit per la fundació, que es resol amb aquest encàrrec realitzat a l'artista de treballar específicament amb la dimensió espacial de la sala.

ignasi Aballí Sense Imatge/Roberto Ruiz

Roberto Ruiz

Gaudeix del Grec en família

Entreu al recinte del Teatre Grec i passegeu-vos pel roserar Amargós, el nom que reben els jardins que envolten l’epicentre del Grec Festival de Barcelona i que, aquest dissabte de juliol, bullirà d’activitat gràcies a El Pot Petit, un pot ple de màgia, de personatges i de cançons que no us heu de perdre per res del món. I és que les actuacions d’en Pau, la Jana, la Melmelada Band, la Gina, la Juna i en Pol agraden a la canalla, però també als més grans. Veniu-hi, que els músics que trobareu sobre l’escenari us presentaran personatges de tota mena: des d’un lleó que té vergonya, a un cuc poruc, passant pel drac Rac, uns pirates, una girafa i, fins i tot,... un elefant i una formiga rockera! Música, teatre i titelles. Totes aquestes disciplines artístiques s’han posat d’acord per assolir un objectiu importantíssim: fer-vos riure o, com a mínim, somriure i aconseguir que passeu una tarda al Teatre Grec d’aquelles que no oblidareu fàcilment ni vosaltres... ni el pare, la mare, el tiet, la tieta, el padrí o la padrina que us hi han acompanyat. Tothom a punt per passar-s’ho bé?

Visita el Museu d'Història de la Ciutat de Girona i descobreix la història de l'arqueologia a l'exili

L'odissea del patrimoni català durant la guerra civil és el que narra aquest recorregut pels sis grans àmbits en els que s'estructura l'exposició, que permeten copsar la trajectòria d'un dels museus de més llarga existència del país, i que expliquen l'odissea del patrimoni arqueològic i artístic de Catalunya en els temps durs de la guerra civil i en l'època de la postguerra.Un episodi encara poc conegut de la història cultural i patrimonial del nostre país. I, alhora, és un homenatge a les persones que van treballar per protegir el patrimoni cultural català.

Arqueologia exili museu guerra civil MAC

Acaba el cap de setmana amb uns bons balls

Pau Roca i Breixo Martínez (Abu Sou) es coneixen a la perfecció, alguna cosa que es pot palpar en la seva selecció de joies, que diumenge que ve 12 prometen anar de la música brasilera al disc passant pel house primerizo, amb una química perfecta en qualsevol de les seves b2b. Un exemple el tenim en aquesta sessió que van dur a terme en el festival DGTL en 2018. El 12 de juliol punxaran a la cabina de SOUNDIT, no us quedeu sense entrada!

 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat