Aquest cap de setmana, ja a les acaballes d'octubre, són tres dies oblidats entre els plans per als festius de la setmana vinent. La gent comparteix idees per a la castanyada i sovint s'oblida que gràcies a Déu encara tenim un cap de setmana per gaudir abans d'allargar la rutina fins al dijous vinent. És per això que a La Llança volem fer ressò de cinc plans que et faran pensar en aquest cap de setmana.

Art sonor a la Fundació Miró

L’exposició ‘Art sonor?’, a la Fundació Joan Miró, il·lustra la conversa històrica entre les arts plàstiques i el so a través de setanta peces (pintures, gravats, escultures, instal·lacions, etc). La mostra recorre més d’un segle de creacions que han incorporat el so, alhora que es pregunta si cal parlar de l’art sonor com una categoria artística o mer vehicle expressiu que trenca “el règim de la mirada”, en paraules del comissari Arnau Horta. “El so permet a l’artista dir d’una altra manera, expandida”, remarca abans d’apuntar que no s’ha de pensar únicament en creacions que emeten sons i/o música, sinó en peces “silencioses” que s’hi inspiren, o els evoquen. A l’exposició, hi trobareu obres de Duchamp, John Cage, Rolf Julius o el mateix Miró.

Art Sonor. Fundació Joan Miró

Projecte Ingenu amb Shakespeare a l'Akadèmia

La companyia Projecte Ingenu celebra el seu 5è aniversari portant a escena les tres adaptacions de Shakespeare que han representat en aquests darrers anys (HamletRomeu i Julieta i Vaig ser Pròsper o recordant la tempesta).  Al llarg d'un mes, del 23 d'octubre al 24 de novembre, el Teatre Akadèmia acollirà  tres peces fonamentals del dramaturg anglès revisitades per la companyia que dirigeix Marc Chornet i que enguany és resident al Teatre Akadèmia. Aquest cap de setmana podreu veure l'obra més emblemàtica del bard, Hamlet.

Imatge Hamlet

America Sanchez al Palau Robert

El Palau Robert explica en una exposició la llarga i fecunda trajectòria del dissenyador gràfic America Sanchez, amb un estil eclèctic i inclassificable, i vinculat des de fa més de 50 anys a Barcelona. Un recorregut a partir del fons de l'Archivo Lafuente de Santander, complementat amb obres de col·leccions catalanes i reproduccions facsímils d'alguns treballs.

America Sanchez. Coberta de la Revista Ajoblanco. Archivo Lafuente

48h Open House

En el seu desè aniversari, el 48H Open House BCN aposta per posar el focus en les dones arquitectes.
La dona protagonista de l’OHB19 és la Pilar Casas Mur. Hi ha moltes Pilars Casas Mur: aquelles dones que, tot i mostrar interès per l’arquitectura, no van poder estudiar; aquelles a les què, havent estudiat, mai se’ls va
reconèixer la feina; i aquelles a les què tot just avui se’ls comença a valorar els mèrits professionals.  

48H Open House BCN

Cicle de cinema alemany actual

Al vuitè cicle de cinema alemany actual, del 17 d’octubre al 3 de novembre, la Filmoteca de Catalunya i el Goethe Institut de Barcelona mostraran bona part del bo i el millor del cinema alemany amb un clar compromís polític i social. El cicle vol il·lustrar temes tan latents en la societat europea com la precarització del treball, la violència masclista, els desnonaments, els moviments ecologistes i la crisi dels migrants.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat