L'actor, guionista, director i dramaturg Ivan Morales va ser el creador d'un dels petits esdeveniments teatrals dels darrers anys, Sé de un lugar, un èxit de crítica, públic i premis, que s'ha pogut tornar a veure a la Beckett amb totes les entrades esgotades com a aperitiu d'aquest nou espectacle. Per aquesta nova aventura Morales es fa acompanyar d'una nova productora, companyia resident a la Beckett, Los Montoya (pantalla&escena) fundada amb Ona Millà per dur a terme nous projectes de vocació popular i de qualitat, hereus dels que no va poder fer amb Prisamata, la companyia que orañes va fundar amb els actors Anna Alarcón i Xavi Sáez, protagonistes d'Esmorza amb mi. En aquest sentit, aquesta nova obra no és només el tret de sortida de la productora, una obra cuinada a foc lent, sinó també la base d'una web sèrie que s'està rodant, Desayuna conmigo, que comptarà amb sis capítols rodats s 360º en els quals apareixeran els actors de l'obra i alguns més. Els capítols està previst que els dirigeixin els joves actors i directors Àlex Monner, Elena Martín o Àlex Mañas, a més del propi Morales.

L'amor en temps precaris

Per aquesta nova obra, que té el seu origen en material preparat per una pel·lícula i un còmic que no van arribar a bon port, l'autor i director vol reflexionar no tant sobre dues parelles sinó sobre "quatre persones que es coneixen i es troben en una ciutat on cada vegada és més difícil fer-ho" tal com la va definir en roda de premsa. Unes parelles a les quals donen vida Alarcón, Sáez, Andrés Herrera i Mima Riera. Alhora, va reiterar que és important reflexionar sobre com ens relacionem amb l'amor, amb la parella, amb la intimitat... Com escriu a la presentació de l'obra el mateix Morales, en relació al seu treball anterior, "potser ja no ens interessa tan parlar de com sobreviure a la mort de l'amor i a la ruptura dels vincles. Ara el que ens uneix és més compleix: volem posar el focus en com podem tornar a creure i com pot tornar a néixer aquest amor, con ens apropem a la maduresa però no volem deixar de jugar, per més difícil que sembli a vegades".

Esmorza amb mi Ivan Morales/ Sala Beckett

Xavi Sáez i Mima Riera, protagonistes d'Esmorza amb mi / Ona Millà. Sala Beckett 

El triomf d'esmorzar junts

Esmorza amb mi fa referència al moment que es produeix quan dues persones han passat la nit juntes i es lleven al mateix llit, sense saber gaire de l'altra.   "De vegades l'ambició és només aquesta, més enllà de qualsevol somni grandiloqüent, arriba u n moment on ja és un triomf senzillament esmorzar junts" assegura l'autor. Aquest tipus de relació més horitzontal que vertical és la que tenen la Natàlia (Alarcón) i el Salva (Herrera). S'han enrotllat cinc vegades i no saben res l'un de l'altre. Ella té trenta i pocs anys i fill, arrossega una relació turmentosa i molt de patiment per amor. Per això, seguint la seva vocació artística, ha decidit fer un documental sobre el desamor. Ell és, aparentment, un triomfador que es guanya la vida composant temes per a grups mainstream i cançons publicitàries. En afers sentimentals és un Peter Pan fins que coneix la Natàlia, de qui s'enamora com feia molts de temps que no ho feia. En paral·lel, en Sergi i la Carlota són una parella que s'estima i porta més d'un any junts. Ell arrossega un passat tèrbol com a petit traficant que vol encarrillar com a zelador en un hospital. Ella és més jove i el seu passat està vinculat a una relació amb un actor francès famós, als luxes i a una carrera d'actriu, model i cantant que no la satisfà. La seva vocació és ser escultora. Entretant, es dedica a gravar els gingles d'en Salva, que vol declarar els seus sentiments a la Natàlia, quan aquesta té un accident que la porta a l'hospital on es retroba amb en Sergi.. 

Una dissecció sentimental

Els personatges i les parelles d'Esmorza en mi es troben i creuen en un escena que vol representar una lliçó d'anatomia. Com si d'un anfiteatre anatòmic es tractés, el públic que assisteixi a les funcions que des d'avui 16 de maig fins al 10 de juny es podran veure a la Sala Beckett, es trobarà amb una lliçó no de dissecció física sinó emocional. 

Esmorza amb mi Ivan Morales/ Sala Beckett

Anna Alarcón i Andrés Herrera, l'altra parella protagonista/ Sala Beckett - Ona Millà