HITS s'anuncia com el darrer espectacle del Tricicle a Barcelona, en la seva gira de comiat. Un comiat, després de 39 anys de treball junts, on presentaran "el millor del millor del millor". El Teatre Victòria ja és a punt per a l'estrena oficial, el proper dimecres 17, tot i que les funcions començaran aquest dijous, dia 11. HITS és, segons el Tricicle, l'acrònim d'Humans Immortals Teatralitzant Situacions, una compilació dels gags més exitosos de la seva trajectòria. Inclou 12 dels números més sonats del grup, i també un conjunt de gags reduïdíssims, a velocitat vertiginosa, que ocuparà la mitja hora que tancarà la funció. Paco Mir assegura que els espectadors sortiran esgotats de tant de riure, serien "el no va más del frenetisme". Promet un espectacle en el què "no és possible no riure", i afirma que la gent riu més de 400 vegades en la sessió. L'espectacle estarà al Victòria durant cinc mesos, fins a finals de febrer.

tricicle hits 002 David Ruano (15)

Darrer retorn a Barcelona

El Tricicle afirma que seran al Victòria amb molt de gust. "Recordem que va ser al Victòria on ens vam consolidar amb Slastic", explica Joan Gràcia, que explica les grans cues que hi havia al Paral·lel quan no es venien entrades per internet. "Aquesta és la nostra ciutat" explica Joan Gràcia, "aquí vam estudiar, a l'Institut del Teatre, aquí vam estrenar la primera obra, a la Villarroel, aquí hem passat grans moments al Llantiol, quan ni somniàvem en professionalitzar-nos", i promet que les sessions de la capital catalana seran les més emotives... També recorda que a Barcelona van viure un dels moments més emotius de la seva carrera, quan van actuar davant 65.000 persones a la clausura dels Jocs Olímpics, "una cosa que normalment només fan els Rolling Stones"... Després de Barcelona, el Tricicle portarà HITS a Girona i a Sant Cugat, i probablement a d'altres ciutats catalanes. Prometen fer riure, però a més a més, passar-s'ho ells molt bé: "La millor satisfacció que té un actor és un riure, et dona una satisfacció que no es paga en res. Quan un dia ens falla un gag, ens senta molt malament...". I Paco Mir, confessa, "la nostra feina no és fàcil. Costa molt resumir tot un gag en uns gestos".

tricicle hits 002 David Ruano (4)

Una llarga trajectòria, que pot continuar

Joan Gràcia explica que quan van començar a fer teatre van haver d'organitzar la seva pròpia companyia, i que si no hagués estat així mai no haurien arribat a res. Els membres del grup han confessat que mai haurien sotmniat en arribar tan lluny amb Tricicle, però es mostren molt satisfets per la seva evolució, i especialment pel fet que "el seu públic no hagi envellit amb ells, i que hi hagi gent molt jove a les seves funcions". Adverteixen que "no marxen com a tal", però sí que canvien d'etapa. Han anunciat que a partir d'ara ja no faran una funció cada nit. Segons Paco Mir, "Ja tenim una edat, i aquestes coses s'han de fer bé, fem un teatre molt físic, i abans que el públic noti la nostra edat, més val retirar-se". I ho explica molt gràficament: "Messi no podrà córrer sempre". Però pensen seguir al món del teatre. Anuncien que a partir d'aquest moment "dirigiran, produiran i escriuran".. Avancen que els agradaria fer un experiment, un Tricicle femení, si troben bones actrius còmiques, joves, de l'edat que tenien ells quan van començar (afirmen que "tan sols és una idea que no està madurada", tot advertint que no els sembla gaire fàcil). No descarten treballar a televisió, però ho veuen complicat, tant pel seu tipus d'espectacle com per l'estat en què està actualment el món televisiu... Carles Sans, a més a més, apunta que és molt complicat passar el seu tipus de teatre a un format televisiu.

tricicle hits 002 David Ruano (8)

Com sempre

Els membres de Tricicle asseguren que els gags de HITS es presentaran tal i com es van fer en la seva funció original. Afirmen que el pas del temps no els ha afectat: "tenen més anys que els que tenen molts dels periodistes que hi ha aquí, però no hem hagut de tocar gairebé res", i "això demostra que el nostre humor no envelleix". Carles Sans afirma que hi haurà esquetxos de tots els espectacles del grup, i diu que "probablement serà el nostre millor espectacle". Ja porten 2 anys fent-lo i asseguren que el públic l'ha rebut molt bé i que no para de riure durant l'hora i mitja de HITS.