El Trapezi, la gran fira del circ, tindrà lloc del 9 al 12 de maig, a Reus, amb l’objectiu de convertir-se en el gran mercat d’espectacles circenses de Catalunya i en un referent a nivell internacional. Hi haurà una trentena de companyies nacionals i internacionals que mostraran el millor circ contemporani en un centenar de representacions. Entre els convidats de luxe hi serà el Circus Ronaldo, una companyia belga procedent d'una família d'artistes ambulants. També s'hi estrenarà el nou espectacle d'Escarlata Circus. Com l'any passat, el festival és dirigit per Leandro Mendoza.

El Trapezi també ha apostat per crear nous muntatges, i en aquesta edició ha donat suport a dues coproduccions: Dioptries de la Companyia Toti Toronell, un espectacle de format mitjà multidisciplinari, i Dauvaii, de Domichovsky & Agranov (un acròbata i un violoncelista). La filosofia del Trapezi és combinar grups ja consolidats amb artistes emergents que es puguin començar a donar a conèixer al públic.

El Trapezi té la voluntat de continuar incorporant el cabaret, i en aquesta edició es presentarà en una pista rodona, a la plaça del Mercadal, amb tots els espectadors al voltant. L'espectacle de cabaret comptarà amb l'estrena absoluta d'un número de trapezi doble de La Fem Fatal, amb un número de peces d'aro i lira de la brasilera Iara Gueller, les acrobàcies de Leti i Fer i la banda musical dels Circonautas.

La prioritat del Trapezi és portar al públic el millor talent de casa nostra, amb companyies com La Inoxidable Marxing Band, Leti & Fer, Mortelo & Manzari o Itinerària. Però també ha volgut portar als artistes catalans que estan treballant fora, com Jimmy González, de la Val d’Aran, que ara viu al Canadà, o la companyia francesa Entre Nous, que també actua al Canadà amb presència d’artistes catalans. Leandro Mendoza creu que és el seu deure "retornar" a Reus el talent que va sorgir de la "llavor" del mateix Trapezi.

Enguany cal destacar la presència brasilera, amb els acròbates de La Mala i el Circo no Alto, que presentaran per primer cop a Catalunya A salto alto, a la Plaça de la Llibertat. També hi haurà una destacada presència francesa, amb el Cirque Exalté, Kaaos Kamos, o Christian Padilla... I d'Anglaterra hi arribarà una dona forçuda, Strong Lady, que demostra la seva gran força aixecant tot tipus de pesos, entre d'altres gent del públic.

El Trapezi té la intenció de ser un gran espai de negoci, que impulsi la creació, la producció i la distribució dels espectacles. La internacionalització progressiva del festival garanteix que es vagi incrementant l'activitat professional, que compta amb una àrea pròpia durant els dies del festival.

Als Jardins de l'Estació Enològica s'hi instal·larà el Trape-Xic, on la companyia Itinerària i Strong Lady Productions oferiran entreteniment per al públic familiar. Paral·lelament, a Cal Massó s'hi presentarà una exposició fotogràfica que reflectirà els 21 anys de Trapezi.