La Fundació Pau Casals i la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana, en el marc de la Diada Pau Casals Barcelona 2018 organitzen un concert al Palau de la Música Catalana el dimarts 12 de juny, amb la prestigiosa violoncel·lista Sol Gabetta acompanyada pel virtuós pianista francès Bertrand Chamayou, que interpretaran obres de Schumann, Britten i Chopin. A l’acte també hi haurà un breu parlament de Marta Casals Istomin, cofundadora i presidenta de la Fundació Pau Casals. Amb aquest concert la Fundació Pau Casals vol celebrar i commemorar el vincle històric i simbòlic de Pau Casals amb el Palau de la Música Catalana, com també la dimensió musical internacional del mestre en el marc de la celebració de la Diada Pau Casals.

L’any 1920 Pau Casals va crear, al Palau de la Música Catalana, l’Orquestra Pau Casals, la qual va ser el referent històric de l’actual Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya. A més, va ser al Palau de la Música Catalana on es celebraven els concerts matinals de l’Associació Obrera de Concerts que el mestre va impulsar per apropar la música a la classe treballadora. La Diada Pau Casals vol mantenir viu el record d’aquest vincle històric i transmetre a les noves generacions el llegat musical i humanístic de Pau Casals. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat