Durant aquestes setmanes a casa, confinats per culpa del coronavirus, molts tenim la sensació d'estar perdent el temps. Intentem llegir, escoltar música, escurçar la interminable llista de pel·lícules que tenim pendents fins que Filmin tregui fum... Siguem realistes, com menys fem menys ganes tindrem de fer coses. Per aprofitar aquests dies i fer créixer la nostra ment i creativitat a La Llança us volem proposar un seguit de cursos amb per gaudir aquests dies de confinament.

Descobreix una de les civilitzacions més apassionants del Mediterrani

La Universitat Autònoma de Barcelona posa a la teva disposició un curs en línia d'egiptologia a càrrec dels professors Josep Cervelló i José Lull. El curs acosta els estudiants a les històries dels temples dels antics faraons, als seus complexos funeraris, a les seves ciutats, a la seva escriptura jeroglífica, a la seva religió i a molts altres aspectes d'aquesta gran civilització. Oferint una visió general de la història i cultura d'aquesta fascinant civilització; proporcionar-te un plantejament docent i uns materials d'alt nivell acadèmic que et permetin introduir-te en la disciplina de l'egiptologia amb una certa profunditat i sense concessions als coneguts tòpics que l'envolten, per a, després, si ho desitges, continuar aprofundint pel teu compte. El curs s'imparteix en castellà.

farao-rei-egipte-caixaforum-british-museum

ACN

Més enllà de l'art visual

La Universitat de Barcelona ofereix un curs d'art sonor concebut per a persones formades en qualsevol disciplina i que se sentin atretes per la creació artística vinculada al so: l'escultura i la instal·lació sonora, la música experimental, la improvisació, la poesia, la performance i altres pràctiques artístiques que han acabat transcendint l'àmbit tradicional de les arts plàstiques i les escèniques. El curs s'imparteix a càrrec de Josep Manuel Berenguer, coordinador del màster en art sonor de la UB, Josep Cerdà i el doctor en Belles Arts Matí Ruiz Carulla.

 

Art Sonor. Fundació Joan Miró

La cultura i la sexualitat

Des dels estudis de gènere, els estudis "queer" i els estudis culturals, aquest curs vol familiaritzar-vos amb les representacions culturals de les sexualitats no normatives en la cultura contemporània.
Es plantegen diversos marcs teòrics i exemples pràctics a partir dels quals reflexionar sobre les construccions corporals i identitàries de les persones lesbianes, gais, transgènere, transsexuals, queer, heterosexuals, etc. en diversos suports culturals com el cinema, la literatura, internet, la televisió o les arts plàstiques.

centre lgtbi luis rodriguez (el nacional)

Luís Rodríguez

Deixa lliure la teva creativitat

L'il·lustrador Adolfo Serra ofereix un curs per explorar tècniques d'il·lustració que et permeteixin desbloquejar la teva creativitat. "L'atzar, els errors, el joc, els límits i la llibertat poden ser punts de partida per a poder desenvolupar la imaginació i un llenguatge i veu pròpies", explica Serra. En aquest curs, l'il·lustrador Adolfo Serra t'ensenyarà, pas a pas, processos per a experimentar i desbloquejar la creativitat amb tècniques pictòriques manuals que t'ajudaran a construir un quadern il·lustrat de tècnica lliure.

Jaume Mora, 'Sistema Límbico'

Jaume Mora

Treu profit a la teva càmera 

El periodista i fotògraf Jesús G. Pastor ofereix aquest curs gratuït d'introducció a la fotografia digital. Gràcies als exemples i consells de Jesús, guanyaràs en soltesa a l'hora de manejar la cambra fotografiant en qualsevol situació. Coneixent els fonaments bàsics de la teoria fotogràfica perdràs la por a la multitud d'opcions que ens ofereixen les càmeres actuals per a centrar-te en l'escena que vols captar.

fotograf camera - nicolas ladino silva unsplash

 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat