Ha arribat el dia que molts, jo incloent-m'hi, esperàvem. Després de tres mesos, a La Llança us volem tornar a recomanar plans per gaudir del cap de setmana. Sí, tots hem estat tancats a casa i patint les conseqüències físiques i psicològiques del confinament i la desescalada. Però ara, després d'uns quants dies havent estrenat l'anomenada "nova normalitat" o "fase de represa", depenent amb qui parlis, podem tornar a gaudir del bon temps i els plans d'estiu. Estimats i estimades, davant de la possibilitat d'un rebrot en el futur, prefereixo tornar-me a confinar pensant que almenys he pogut gaudir d'uns mesos de cultura, música, teatre i gresca.

Torna a ballar a la Monumental

Les mesures de seguretat i distància no seran un impediment per a poder gaudir de les tardes de música i gastronomia a la Monumental de Barcelona. Des del 3 de juliol, l'antiga plaça de braus es convertirà amb una festa cada divendres i dissabte de les 7 del vespre fins a l'una de la matinada. La temporada comença trepitjant fort el 3 de juliol amb Urfabrique, duo electrònic basat a Barcelona el còctel funk, pop, disco i electrònica del qual beu dels grans del gènere com Phoenix o Daft Punk. Interpretarà les cançons del seu disc debut Pictures and Shapes of Our Mistakes acompanyat de les sessions de DJ Kerito, resident de Tarantos, i Tilt!, un autèntic clàssic de Monumental Club i una autèntica enciclopèdia de l'indie de tots els temps.

Per altra banda, el 4 de juliol és el torn d'una de les veus emergents més interessants del panorama barceloní. Estem parlant de Bianca Steck, amb el seu folk intimista i personal que ha sublimat en la publicació d'un EP, Voices & Noises. A la cabina gaudirem amb les sessions de dos DJ habituals de sales com Sidecar o Razzmatazz: Polpax i Dj Maadraassoo les seves sessions plenes de hits nostàlgics de la història de l'indie.

Omple de música el Castell de Montjuïc

El pati d'armes del Castell de Montjuïc va acollir el primer concert de la Sala Barcelona amb Clara Peya. Divendres és el torn de Papa Topo, el grup que des que van penjar les seves primeres cançons a internet es van convertir de la nit al dia en un dels grups més buscats de la xarxa i dels quals més es parlava a fòrums i blogs de tota mena, el poder d'Internet va deixar clar fins on es podia arribar i les seves maquetes eren motiu d'adoració. Tot seguit, Evripidis Sabatis, el músic atenenc establert a Barcelona, ens farà gaudir de la música d'Evripidis and His Tragedies, un pop que intenta comprendre i explicar les vicissituds de la vida, fent-nos ballar en la línia que separa la tragèdia de l'alegria de viure.

Torna a la Filmoteca

Divendres a les 19h, la Filmoteca de Catalunya projectarà Habemus Papam (2011), un film del director italià Nanni Moretti amb les interpretacions de Michel Piccoli, Nanni Moretti, Margherita Buy, Jerzy Stuhr, Renato Scarpa, Roberto Nobile, Franco Graziosi, Massimo DobrovicLeonardo Della Bianca. El film narra la història d'un cardenal que en ser escollit Papa reacciona amb por i angoixa davant la gran responsabilitat que li és assignada, i acaba fugint del Vaticà per passejar d’incògnit pels carrers de Roma. Contra tot pronòstic, Nani Moretti —ateu confés— tracta amb calidesa humana i respecte la figura del Summe Pontífex i ens ofereix una reflexió interessant entorn de les flaqueses terrenals d’un líder suprem.

Visita La Virreina

El teixit cultural municipal de Barcelona van despertant a poc a poc després de dormir durant gairebé tres mesos arran de la crisi sanitària del coronavirus. El 9 de juny vam veure com les portes del Centre d'Art ContemporaniLa Capella i La Virreina s'obrien als seus primers visitants postconfinament. La Virreina torna a obrir les quatre exposicions que no va arribar a inaugurar el divendres 13 de març, coincidint amb l'inici del confinament: Sisters!, de Barbara HammerEl tercer estat, de Daniel G. Andújar; Sobre la fotografia, de Susan Sontag, i El bar de la senyora Olvido, de Rafel Bernis.

Barbara Hammer la Virreina

Barbara Hammer 

Retorna a La Beckett

La sala beckett reprén les funcions de ‘La morta’ de Pompeu Crehuet, de Marc Crehuet, estrenada al març dins el cicle Memento mori, i interrompudes a causa de l’estat d’alarma. El dramaturg Marc Crehuet, en plena crisi creativa després de l’èxit de la seva obra El rei borni, rep la visita de l’espectre del seu besavi, Pompeu Crehuet, que també era dramaturg. Pompeu li demana que dirigeixi la seva obra més reeixida perquè la gent el reconegui, per fi, com a un autor canònic de les lletres catalanes.

En Marc intenta esquivar la proposta, però la determinació del seu besavi és molt forta i es veurà obligat a lluitar per aixecar una obra de principis del segle passat que sembla no interessar ningú, sota la supervisió constant del seu besavi mort.

 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat