Tornem a tenir un cap de setmana de fred encara pitjor que el passat. Vull pensar que alguns dels nostres lectors entendran a un servidor que ha passat la setmana sencera gaudint de la seva grip: sembla que forces de nosaltres passarem el cap de setmana a casa. Per a aquells que us heu cuidat, heu fet bondat i no esteu malalts, a La Llança volem proposar-vos com cada divendres cinc plans per gaudir del cap de setmana. Amb sort alguns del que ens hem passat la setmana amb febre podrem sortir a fer un volt el diumenge.

Anar al Lliure de Montjuic i aprofitar l'última oportunitat per a veure 'Paisajes para no Colorear'

Ser una noia adolescent és difícil en la societat en què vivim, i el problema s'estén a escala global. És per això que 9 adolescents xilenes pugen a l'escenari del Lliure per reivindicar els seus drets i llibertats a Paisajes para no colorear, un espectacle que ha girat per tot al món i que enguany, després de passar pel festival de Teatre Iberoamericà de Cadis, arriba a Barcelona. Per a Marco Layera, director de la companya La Re-Sentida, la peça vol ajuntar la pràctica social i artística per presentar una reflexió sobre l'impacte del teatre. L'obra vol crear un espai on les adolescents puguin ser lliures de dir el que vulguin. Abans d'anar-hi, podeu llegir la crítica de Gema Moraleda.

Gaudir del millor cinema independent a l'Alternativa

Parlar de cinema independent és apostar pel cinema més innovador, compromès i lliure. L’Alternativa, el Festival de  Cinema Independent de Barcelona, presenta la seva 26a edició apostant per la independència creativa i l'objectiu d'apropar al públic un cinema que és difícil de veure en circuits comercials convencionals de l’11 al 17 de novembre. El festival vol ser un espai d’experiència col·lectiva on compartir la passió pel gènere amb la visita de directors, xerrades i activitats per a tots els públics. Per 25è any consecutiu, el CCCB esdevindrà la seu de L’Alternativa. Judit Carrera, directora de la institució, ha volgut valorar la capacitat del festival per oferir les primeres oportunitats de distribució a aquells que tot just estan començant així com el seu compromís en explorar les noves vies de fer i veure el cinema.

Descobrir el cosmos amb el Loop Festival

El Loop Barcelona 2019, torna com una de les cites més importants del videoart a la ciutat. El festival torna en la seva 17a edició amb la voluntat de conscienciar i donar visibilitat a la important producció que es fa tant a casa nostra com arreu amb col·laboracions a diferents espais de la ciutat. També aposta per fomentar les trobades, produir coneixements i obres, i donar suport al mercat. Aquest any es vol crear també una connexió entre l’art contemporani i la divulgació científica i tecnològica sota la temàtica del cosmos, treballant amb institucions com l’ICCUB (Institut de Ciències del Cosmos) i el CosmoCaixa, que acollirà el projecte Moon Goose Colony (MGC) d’Agnes Meyer-Brandis i una presentació sobre les fronteres entre art i ciència.

jose antonio sistiaga impressions en haute atmosphere LOOP 2019

José Antonio Sistiaga

Ballar com bojos amb Hidrogenesse 

Monumental Club celebra el seu Last Dance de l’any aquest 16 de novembre, amb l’habitual ambient festiu i family friendly marca de la casa. Hidrogenesse, Urfabrique i Fredrik Carlquist Quartet seran els caps del cartell musical que completen els DJ sets de Mëther & Zacker, Pegatas i DJ Pepe. Com de costum, els més petits de la casa també podran gaudir d’una proposta especialment pensada per a ells: és el concert de Xics’n’Roll i l’assortiment habitual d’activitats de Monumental Kids. Així mateix, Monumental Club i Eat Street tornen a unir-se en l’apartat gastronòmic amb una selecció dels millors xefs de street food de la ciutat cuinant en directe.

Viatjar a l'Argentina sense moure's del Poblenou

Diumenge a les 20h la sala Razmatazz acollirà un concert molt especial. La banda argentina Perotá Chingó, que formen Julia Ortiz i Dolores Aguirre, passen per Barcelona amb el seu estil propi de ritmes propers a la samba fins tonalitats reggae, passant per tots els accents de la música tradicional del sud d'Argentina.