A La Llança creiem que la cultura és una eina fonamental per a garantir qualsevol estat de dret i, per tant, una eina de lluita. Aquest cap de setmana no serà un cap de setmana qualsevol per a molts de nosaltres, però volem oferir-te cinc plans per gaudir d'un dels grans tresors que tenim: la cultura. 

La Rambla de les floristes, de Josep Maria de Sagarra, al TNC

El TNC presenta un retrat de la societat catalana a partir d’un dels seus símbols, la Rambla de Barcelona. Aquest cap de setmana el TNC presenta La Rambla de les Floristes dirigida per Jordi Prat i Coll just abans de sortir de gira pel país. Testimoni d’excepció de les agitacions polítiques, la parada de l’Antònia ofereix flors als vianants de La Rambla. Vuit dècades després que Josep Maria de Sagarra l’escrivís, l’obra trepitja el TNC com a oda al carrer més emblemàtic de la capital catalana.

19è Festival Nacional de Poesia a Sant Cugat del Vallès

Del 9 d’octubre al 9 de novembre el Festival nacional de Poesia homenatja a l’escriptora terrassenca Marta Pessarrodona i Narcís Comadina fent dialogar poetes catalans amb d’altres d’arreu de la península Ibérica. Aquest dissabte el presentarà el llibre A l’enforcall de Francesc J. Gómez, es dedicarà la jornada als poetes joves catalans, es durà a terme una lectura dramatitzada de textos de Joan Brossa per part de Pere Anglas i s’estrenarà el documental Qui té por de Marta Pessarrodona? Diumenge els actes continuen amb un homenatge a Narcís Comadira amb la lectura de la seva poesia per part dels seus amics més propers.

Festival Nacional de Poesia '19

Barcelona Dibuixa

Aquest diumenge la ciutat s’omplirà de dibuix a partir de les 11 del matí amb més de 50 il·lustradors, artistes i dissenyadors entre els diferents barris de la ciutat. Un total de 48 tallers gratuïts on tant grans com petits podran compartir la seva creativitat i explorar les seves possibilitats que ofereixen el llapis i el paper.

Barcelona Dibuixa

Aimar Pérez Galí: A system in collapse is a system moving forward a la Blueproject Foundation

Dissabte a les 19h, amb motiu del seu sisè aniversari el passat mes de setembre, la Blueproject Foundation presenta aquesta performance del coreògraf i ballarí Aimar Pérez-Galí. Una obra que es pot entendre com el pròleg de 'The touching community', projecte que Pérez Galí inicia al 2015 i que investiga l'expansió en paral·lel de la sida i el Contact Improvisation en les dècades de 1980 i 1990 a l'Estat espanyol i alguns països de Llatinoamèrica. 

Aimar Perez Galí

Aimar Pérez Galí

Los Punsetes a La [2] d’Apolo

Dissabte l’Apolo acollirà en concert a els madrilenys Los Punsetes. Amb la seva hieràtica front-woman Ariadna Paniagua seguint sense moure ni una pestanya dalt de l'escenari al capdavant desde la seva formació el 2004, tornen en plena forma a la ciutat després de publicar el seu sisè disc, 'Aniquilación' (2019), nova entrega de pop de guitarres, lletres àcides, sàtira social i autocrítica.