1. 'Moby Dick'. Teatre Goya. Des del 19 de gener fins al 15 d'abril. 

Pou Moby Dick David Ruano

Moby Dick/ David Ruano

El Teatre Goya acull una versió teatral de Moby Dick, la genial novel·la de Herman Melville que relata com el capità Ahab és un dels grans personatges de la literatura universal. Un ésser que evidencia l'obsessió humana que va més enllà de la raó, capaç de consumir la voluntat i eliminar qualsevol element bondadós de l'ànima. Un muntatge que està inspirat en la solitària figura de Ahab, encarnat pel gran Josep Maria Pou, i la seva lluita contra la balena. I convida a l'espectador a fer un viatge a les profunditats de la bogeria d'un home capaç de tot per satisfer la seva obstinació. Un espectacle total, valent i innovador.

També podeu llegir l'articule de Gustau Nerin sobre aquesta obra de teatre: "Moby Dick: una destructiva obsessió al Teatre Goya"

2. 'Frankenstein'. Teatre Nacional de Catalunya. Des del 15 de febrer fins al 25 de març. 

Frankenstein - TNC 

Frankenstein/ David Ruano

Dos-cents anys després de la publicació de Frankenstein, o el modern prometeu, el Teatre Nacional de Catalunya porta a la Sala Gran la novel·la de Mary Shelley, en una adaptació de Guillem Morales -director i guionista de Los ojos de Julia- que dirigeix Carme Portacelli i que indaga en els territoris més tenebrosos de la humanitat ferida del mite.

Podeu llegir l'article de Joan Safont: "El mite de Frankenstein torna a la vida al TNC"  ; i  l'article d'Adrià Pujol "Joel Joànenstein"

3. 'Sopa de pollastre amb ordi'. La perla 29. Del 14 de febrer al 8 d'abril. 

Sopa de pollastre

Sopa de pollastre amb ordi/Bito Cels

Ambientada a Londres i abastant més de vint anys, de 1936 a 1956, Sopa de pollastre amb ordi d'Arnold Wesker i dirigida per Ferran Utzet, explica la història d’una família de classe obrera, els Kahn, en un món que canvia a tota velocitat. L’obra mostra com el temps erosiona, lentament i implacable, tot el que es troba per davant. La progressiva pèrdua de conviccions, somnis i ideals polítics, la passivitat i la negativitat davant les injustícies, es presenten en paral·lel a la desintegració de la família Kahn, cada cop més fragmentada i desunida. Al muntatge, que s'estrena hi actuen Míriam Alamany, Màrcia Cisteró, Ricard Farré, Pol López, Maria Rodríguez, Josep Sobrevals i Lluís Villanueva.

4. 'Nerium Park'. Sala Beckett.  Des del 2 de febrer fins el 25 de febrer. 

Nerium Park - Sala Beckett

Nerium Park/David Rey

Gerard i Marta s'han mudat en una flamant urbanització acabada de construir. Són joves, treballen i volen millorar socialment, però no ha passat ni un mes des de la seva arribada quan s'adonen que res és com esperaven que seria. Nerium Park dirigida per Josep Maria Miró és un thriller social que és al seu torn un retrat fidel de la generació criada sota la ideologia el boom urbanístic i la descripció de la superficialitat de les relacions humanes. Quin és la base de les nostres relacions? Som tan materialistes com els altres? Estem preparats pel pitjor?. 

Podeu llegir la crítica de Sebastià Portell "Les flors del mal de Josep Maria Miró" i l'article de Bernat Dedéu "Les preguntes de Josep Maria Miró"

5. 'El llibertí'. Teatre Poliograma. Des del 16 de febrer fins al 2 d'abril. 

El Llibertí - Folk Gonyalons

Àngels Gonyalons i Abel Folk són els protagonistes d'El llibertí/Teatre Poliorama

Torna deu anys després al Poliorama un dels seus darrer èxits. El llibertí, de l'escriptor francès Eric-Emmanuel Schmitt, dirigit per Joan Lluís Bozzo. L'actor Abel Folk es posa en la pell del filòsof Denis Diderot, pare l'enciclopedisme francès, que se les ha de veure amb quatre dones diferents -una pintora que el vol pintar despullat, la seva soferta esposa, la filla que vol aplicar els ensenyaments paterns i la filla del seu protector, que pretèn seduir-lo - en un esmolat combat de filosofia i erotisme. Un "vodevil filosòfic", tal com el descriu el propi autor.

Podeu llegir l'article de Joan Safont aquí: "El llibertí Diderot torna al Poliorama"