CaixaForum Barcelona acollirà el 8 de juliol l’espectacle 360 grams de l’artista multidisciplinària Ada Vilaró. L’obra s’emmarca en la programació virtual de les Nits d’Estiu, que es va presentar el divendres 26 de juny i que inclou un ventall d’espectacles de música i arts escèniques que mantenen l’essència de les Nits d’Estiu.

La proposta d’arts escèniques 360 grams que fusiona la paraula, el cos i la dansa, es retransmetrà en directe en streaming (reproducció en continu) des de l’Auditori del centre cultural de Barcelona i es podrà seguir a través de la pàgina de Facebook Live de CaixaForum. Al final de la sessió, s’establirà una conversa entre la periodista Júlia Bertran i Ada Vilaró, que recollirà els comentaris i les preguntes que el públic podrà fer a través de la xarxa social durant la retransmissió.

Ada Vilaró

Ada Vilaró 

Sobre l’escenari, la directora, actriu i performer Ada Vilaró apareixerà sola per compartir amb el públic la seva vivència personal, i molt íntima, amb el càncer. El que podria ser una història dramàtica i pessimista de seguida es converteix en un cant a la vida que sacseja i emociona. A través de la força de les paraules i dels moviments, l’artista reivindica que amb només un pit el cos no deixa de ser bell. Aquest exercici també serveix per qüestionar-se els cànons de bellesa i la superficialitat, i és a la vegada un desafiament als estereotips. A mesura que avança l’espectacle, el monòleg va molt més enllà de la malaltia, i 360 grams acaba sent una reflexió sobre qui som i qui volem ser, per saber valorar la vida i cada instant que vivim. És una al·legoria a la vida en què el públic podrà participar, de manera virtual.

Un estiu dedicat a les arts escèniques i a la música

La proposta s’emmarca en la programació d’arts escèniques de les Nits d’Estiu de CaixaForum, que enguany ha posat l’accent en espectacles que mostren la diferència i que representen una finestra que condueix el públic a descobrir altres realitats. Pel que fa a les arts escèniques, a més de 360 grams, les Nits d’Estiu de juliol i agost del centre cultural acolliran el 15 de juliol l’espectacle de dansa Sa mateixa, creat per Lali Ayguadé i Joana Gomila, que repassa la memòria en un recorregut per l’illa de Mallorca des de la tradició fins a la contemporaneïtat. El 29 de juliol, la coreògrafa Mariantònia Oliver parlarà d’inclusió, empoderament, femineïtat, prejudicis i diversitat en un experiment convertit en espectacle, Las muchísimas, en què quinze dones que sobrepassen els 60 anys prenen la paraula sobre l’escenari. Pel que fa a la programació musical, les Nits d’Estiu inclouran el 22 de juliol un recull dels millors concerts i interpretacions de l’artista Marco Mezquida; el descobriment del nou folk nòrdic amb Dreamers’ Circus, el 5 d’agost, i l’espectacle Desconcerto, el 19 d’agost, amb Jordi Puntí i l’Orquestra de Cambra de l’Empordà.

La clausura de les Nits d’Estiu serà el 26 d’agost amb Finale, de la companyia de ballet Delrevés. L’obra, amb plans aeris impressionants, traslladarà la dansa clàssica a la façana modernista de CaixaForum Barcelona, convertida en l’escenari d’un ballet vertical enregistrat des de tots els angles i en primera persona.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat