La Virreina Centre de la Imatge acollirà 13 exposicions que giraran, com ha explicat Valentin Roma, director de La Virreina, sobre tres eixos: "formes de vida contra normalitzacions, cap a una història de les pràctiques fotogràfiques a Catalunya i ciutat, arquitectura i esfera pública". Entre aquestes mostres, destaquen Lorenza Böttner. Rèquiem per la norma –una artista que "va inspirar a la Petra"-; 'La fotografia "creativa" a Catalunya (1973-1982)'; Natalie Bookchin. Retrats de la multitud, i Màquines de viure. Flamenc i arquitectura en l'ocupació i desocupació d'espais. Alguns dels protagonistes d'aquestes exposicions són Lorenza Böttner, Natalie Bookchin, Raquel Friera, Federico García Lorca, Le Corbusier, Jorge Ribalta, Mar Arza, Pere Formiguera, Maria Espeus, Marta Sentís, Manel Esclusa i Joan Fontcuberta, entre altres. La Virreina, ha explicat, treballarà sobre cinc línies: Imatges, Treball, Recuperem Les Rambles, Diàspora i Història de l'Anarquisme.

"A veure si donem un salt tant des del punt de vista de les audiències, però sobretot també aconseguim un salt dins de la cartografia museogràfica barcelonina i espanyola. Aquest és el nostre objectiu", ha afirmat el director de La Virreina. 

Del 21 de febrer al 20 de maig arriba a La Virreina 'Màquines de viure. Flamenc i arquitectura en l'ocupació i desocupació d'espais' amb coreografies, músiques, accions, escenografies, pintures, pel·lícules, fotos i documents. La mostra "traça una genealogia històrica de les maneres de situar-se en l'espai modern, l'arquitectura i l'urbanisme i que explora les reinvencions dels fluxos circulatoris, de mobilitat i de passeig, desenvolupats entre la segona meitat del segle XX i avui dia". Entre d'altres compta amb treballs de Lorca i Le Corbusier. 

L'exposició dedicada a Natalie Bookchin es podrà veure del 3 de març al 27 de maig del 2018 i reuneix una selecció de set treballs en vídeo produïts entre el 2008 i el 2017: la sèrie 'Testament –Count', My Meds, I am not i Laid off–, Now he's out in public and everyone can see, Long Story Short i Mass Ornament. 

Roma ha recalcat l'exposició 'La fotografia "creativa" a Catalunya (1973-1982)', que tindrà lloc del 9 de juny al 2 de setembre. Una mostra que explora el sorgiment d'una generació de fotògrafs que va "reivindicar el reconeixement de la fotografia com un art autònom dins el sistema institucionals i artística de l'època". Inclou treballs de Pere Formiguera, Manel Esclusa, Joan Foncuberta, Marta Sentís, entre d'altres. "És una generació amb uns pressupostos molt particulars respecte la generació anterior i construeix un camp institucional diferent per a unes pràctiques fotogràfiques diferents", ha dit Roma. 

Lorenza Böttner

Una exposició significativa és la dedicada a Lorenza Böttner que porta per nom Rèquiem per la norma i es podrà veure del 6 d'octubre al 20 de gener del 2019. "Lorenza Böttner és una artista cridada a convertir-se en un clàssic", ha declarat Roma, qui ha afegit que "és un artista que d'alguna forma s'incorpora a un imaginari dels anys 80 i 90 a Barcelona". Böttner pintava amb els peus i la boca. Ella va néixer com Ernest Lorenz Böttner a Xile i als 8 anys va patir un accident en el qual va perdre els braços. Amb el temps va encarnar identitat femenina amb el nom de Lorenza Böttner i com ha explicat Roma va inspirar a Mariscal en la creació de Petra. Fins i tot, ha apuntat que Böttner es va disfressar del personatge de còmic a la gala d'inauguració dels Jocs paralímpics de Barcelona al 92. 

Altres exposicions d'aquest any són: 'One Year Women's Performance 2015-2016' dedicada a Raquel Friera, serà del 23 de febrer al 20 de maig del 2018; Mar Arza serà la protagonista d'una mostra del 9 de juny al 2 de setembre del 2018; la primera mostra antològica sobre la trajectòria del realitzador audiovisual Kikol Grau serà del 14 de juny al 2 de setembre; una mostra oferirà un seguiment del procés de transformació de la plaça de la Gardunya entre el començament del 2005 i la primavera del 2018 fet per Jorge Ribalta; la història del moviment LGTBI a Catalunya tindrà una exposició del 22 de setembre al 18 de novembre; 'Organolèptic' comissariada per Roma s'endinsa en les històries de la invenció dels òrgans humans occidentals del 5 d'octubre del 2018 al 13 de gener del 2019, i l'arquitecte Ignasi de Solà-Morales també tindrà una mostra del 5 de desembre del 2018 al 24 de febrer del 2019.

A banda dels programes públics vinculats a les exposicions, La Virreina desenvolupa un conjunt de seminaris, cursos, cicles i presentacions que exploren qüestions crucials dels camps de la ideologia, la teoria, la sociologia i l’art.