El 37è premi Just Manuel Casero de novel·la curta ha estat per a Els romanents o brevíssima relació d'heretges, la tercera novel·la de l'escriptor barceloní Víctor García Tur. El manuscrit s'ha imposat als 33 originals presentats aquest any per "la intel·ligència de la construcció i el matisat sentit de l'humor". El jurat també ha dit de l’obra que és "una peça singular i atractiva" que presenta "un gran domini dels diversos tipus de llenguatge".

La història narra la relació entre una parella idealista i el seu fill de 17 anys. El discurs narratiu es basa en l’observació dels progenitors, esdevenint un diari personal i un document que funciona com un codi per desxifrar el comportament de l'adolescent. Així, el text fusiona elements de la generació mil·lennista amb un text de Norman Cohn sobre l'Edat Mitjana.

Víctor García Tur és un novel·lista barceloní nascut el 1981, que compta amb el premi Documenta que atorga l'Editorial Empúries i un premi Marian Vayreda per Els Ocells. Justament és aquesta editorial la que li publicarà l'obra premiada, que veurà la llum a principis de l'any que ve.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat