Troia, una veritable odissea és un espectacle polifònic-teatral codirigit per Joan Maria Segura Bernadas i David Costa. L'obra pren com a models els clàssics poemes de La Ilíada i L'Odissea d'Homer però amb una perspectiva actual i innovadora. Després de l'èxit al Temporada Alta, el TNC l'acollirà per Nadal. Troia, una veritable odissea ofereix una perspectiva actual i innovadora perquè hi participen més de 30 artistes del Cor de Teatre, un grup vocal i, alhora, companyia de teatre que ha obert un nou camí en la interpretació del repertori polifònic, guanyador de nombrosos premis com el Premi Butaca, que incorpora elements del teatre com la gesticulació, l'acció i el moviment. Cor de Teatre amb les seves veus farà viatjar als espectadors per alguns dels episodis més representatius i emocionants d'aquests poemes èpics i fundacionals de la cultura i literatura europea. Aquest espectacle polifònic-teatral incorpora reconegudes peces de la història musical com Purcell, BachHandel, Mozart, Verdi o Wagner.

Tal com declara David Costa, director musical i encarregat del guió, durant la presentació de l'espectacle, "per fer plorar primer has de fer riure. Els déus de La Ilíada i L'Odissea se'ns presenten sovint com molt poderosos i inaccessibles. Per nosaltres els déus són déus propers, els tractem amb ironia. Ens en riem d'ells perquè no els creiem". Per Costa es pot extrapolar les figures dels herois del passat amb futbolistes actuals com Cristiano Ronaldo o Messi. "Com pot ser que els nostres fills aplaudeixen aquests herois del segle XXI? Quan se sap que alguns d'ells han tingut problemes amb la justícia. Per tant la ironia és fonamental'. Costa ha remarcat que una de les peces musicals que sonarà durant l'espectacle serà Zadok the Priest de George Friedrich Händel, peça que va inspirar Tony Britten al crear l'himne de la Champions League.

Escena del Cavall de Troia. David Ruano TNC

Escena del Cavall de Troia. David Ruano TNC

A l'obra s'hi podran trobar personatges propis de L'Odissea i La Ilíada com Penèlope, els déus de l'Olimp, Helena, esposa de Menelau, l'escena del famós cavall de Troia, Ulisses, el ciclop Polifem o les malvades sirenes. Per Joan Maria Segura director escènic i coreògraf, "hem de treballar per reivindicar la bellesa de l'Odissea, plasmar-la en aquest espectacle. Vol ser una obra plàstica que posi en escena les gestes dels herois clàssics. Vol ser un espectacle èpic, entre la comèdia i la tragèdia". L'obra va narrant cronològicament i a través del cant coral de Cor de Teatre els periples de cada personatge. Primer amb La Ilíada, i després amb L'Odissea.

Escena del espectacle. David Ruano TNC

Escena del espectacle. David Ruano TNC

Troia, una veritable odissea és una coproducció entre el Temporada Alta i el TNC, que vol acostar els clàssics a tots els públics. Es podrà veure del 13 al 30 de desembre al Teatre Nacional de Catalunya.