Tierra firme', el segon llargmetratge del director Carlos Marqués-Marcet, ha estat distingit aquest dilluns com a millor pel·lícula dels premis Sant Jordi de Cinematografia de RNE. El Sant Jordi a la millor òpera prima ha estat per Estiu 1993 de Carla Simón. El premi no està dotat econòmicament i es lliurarà en una cerimònia que se celebrarà a Barcelona el pròxim 23 d'abril, Diada de Sant Jordi. Núria Prims (Incerta glòria) i David Verdaguer (Estiu 1993 i Tierra firme), han estat considerats millor actriu i millor actor espanyol. A l'apartat internacional ¡Lumière! Comienza la aventura ha estat escollida millor pel·lícula i James Franco i Kate Winslet, millor actor i actriu.

El jurat presidit per la periodista especialista en cinema Conxita Casanovas, de RNE, reuneix als més representatius crítics i especialistes del setè art en els mitjans de comunicació. 

Els Premis RNE Sant Jordi de Cinematografia també reconeixen una trajectòria professional destacada en el món del cinema. Així mateix, es concedeix el Premi Sant Jordi a la Indústria en col·laboració amb Generalitat de Catalunya. 

A més, per votació dels oients de RNE, s'entreguen les Roses de Sant Jordi a les millors pel·lícules espanyola i estrangera.