La població maresmenca es torna de vestir de negre en la sisena edició d'un festival imprescindible per als amants de la literatura de gènere negre en català, que enguany està centrat en tres efemèrides destacades del calendari 2018: el centari dels naixements de Manuel de Pedrolo i Maria Aurèlia Capmany i el vintè aniversari de la mort de Jaume Fuster. En el cas del primer, ahir divendres 19 es va inajgurar el festival amb la projecció del documental 'Manuel de Pedrolo. Trencant l'oblit' i un debat sobre la seva figura on van participar els escritors Sebastià Bennassar, Àlex Martín i Anna Maria Villalonga, comissària de l'Any Pedrolo. Capmany serà recordada avui dia 20 de gener durant l'acte de cloenda, que comptarà amb l'editor Jordi Fernando, que va conèixer bé l'escriptora i política, i la lectura de textos. També dissabte està prevista la commemorà de l'aniversari de la mort de Fuster, amb la conversa 'Els clàssics se'ns fan grans. Vint anys de la mort de Jaume Fuster'.

Tiana Negra està prevista que aculli prop d'una vintena d'activitats de debat, presentació, lectures de textos i taules rodones, amb autors com Biel Cussó, Rafael Vallbona, Marc Morena, JR Armadàs, Xulio Ricardo Trigo, Ramon Soler, Montserrat Espallargas, Ramon Usall, Jordi Colonques, Joan Canela, Salvador Balcells, Margarida Aritzeta, Susana Hernández, Esperança Camps, Josep Lluís Martín Berbois, Llorenç Soldevila, David Gálvez i Elisenda Albertí. També hi haurà espai per la música.

Un dels moments més destacats del certamen serà l'entrega del V premi Memorial Agustí Vehí - Vila de Tiana a l'escriptor Francesc Puigpelat, guanyador amb l'obra 'Maigret i els anarquistes', en una edició que ha comptat amb una setzena de participants. 

 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat