El director Thomas Hengelbrock torna al Palau de la Música Catalana el proper dilluns 28 de gener amb el Requiem de Mozart en concert. L’aclamat director, violinista i musicòleg alemany encapçalarà el Balthasar Neumann Chor, un dels vint millors cors del món segons la revista «Gramophone», i el Balthasar Neumann Ensemble, integrat per excel·lents musics internacionals, ha assolit prestigi per unes interpretacions innovadores i precises, en una tasca sintetitzada en el seu repertori i en la recerca que du a terme.

El Balthasar Neumann Chor und Orchester. Palau de la Música Catalana

El Balthasar Neumann Chor und Orchester. Palau de la Música Catalana

En el Balthasar Neumann Chor und Orchester busquen generar una estreta interacció de les arts. Porten a terme recerques musicològiques i recuperen tresors musicals. Hengelbrock ja va venir al Palau de la Música l'any 2014 oferint-hi la Missa en Si menor de J. S. Bach. 

Thomas Hengelbrock és el fundador i director del Balthasar Neumann Chor und Orchester, director principal de l’NDR Elbphilharmonie Orchester i director associat de l’Orchestre de París. El seu repertori abasta des de la música del segle XVII fins a obres contemporànies i inclou tots els gèneres. Amb la seva fusió entre obres contemporànies i del Barroc acompanyades per una dramatúrgia elaborada, i vinculant diversos gèneres, com la música, la literatura, la interpretació i la dansa aconsegueix projectes escènics molt originals.

Per el que fa al concert, obrirà Missa Superba de Johann Caspar Kerll, un dels compositors barrocs del segle XVII més distingits. Hi participaran solistes com Katja Stuber i Aija Veismane, Anne Bierwirth i Mirko Ludwig com sopranos, Jan Petryka i Jakob Pilgram com contralts, Raimonds Spogis com tenor i Ralf Ernst i Reinhard Mayr als baixos.

Tot seguit sonarà l’obra més envoltada de llegenda i misteri de Wolfgang Amadeus Mozart, el Requiem, KV 626. El compositor austríac va morir abans d’enllestir la peça, que havia estat l’encàrrec d’un aristòcrata. Van acabar la composició, primer Joseph von Eybler i després Franz-Xaver Süssmayr, deixebles de Mozart. Completaran el repartiment del Balthasar Neumann Chor und Ensemble la soprano alemanya Katja Stuber, la mezzosoprano també alemanya Marion Eckstein, el tenor polonès Jan Petryka i el baix austríac Reinhard Mayr.

El proper dilluns 28 de gener, una hora abans del concert, el Petit Palau acollirà la conferència a càrrec del crític musical Jaume Radigales que girarà al voltant de l'obra de Hengelbrock.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat