La cinta The Silent Child, guanyadora de l'Oscar al millor curt de ficció aquest 2018, obrirà la 44a edició del Filmets Badalona Film Festival que enguany es farà del 19 al 28 d'octubre, segons ha informat a través d'un comunicat el certamen. En representació d'aquesta cinta britànica dirigida per Chris Overton hi assistirà el director de fotografia, Alia Farahani. Enguany la Secció Oficial Internacional projectarà més de 220 curtmetratges procedents de països de tot el món. La pel·lícula que tancarà el festival, el 26 d'octubre, serà la nord-americana Lunch Ladies i a la presentació de la pel·lícula hi assistirà la productora i guionista del film, Clarissa Jacobson. El punt culminant del festival arribarà la Nit de les Venus, el 27 d'octubre, quan es donaran els guardons d'aquesta 44a edició i es projectarà el curtmetratge guanyador. La vetllada serà emesa per la Xarxa de Televisions Locals de Catalunya.

El curtmetratge que obrirà el Filmets, The Silent Child, explica la història d'una nena sorda de 4 anys que viu en un món de silenci fins que una treballadora social l'ensenya a fer servir el llenguatge de signes per comunicar-se. I la cinta que tancarà la programació del festival, Lunch Ladies, explica la història de dues cuineres d'un menjador escolar fartes de la seva feina i que faran qualsevol cosa per aconseguir convertir-se en les chefs personals de Johnny Depp.

Un any més, el Teatre Zorrilla serà la seu central del festival internacional de curts, tot i que també hi haurà projeccions al Teatre Principal, al Teatre Blas Infante i a l'Institut Français de Barcelona. A més, el Centre Cultural El Carme acollirà les dues sessions de Filmets Pro. Destaca que a totes les sessions del Filmets Badalona Film Festival l'entrada serà gratuïta.

La Secció Oficial del festival constarà de 24 sessions. Allà es presentaran tots els curts que es disputaran els premis del festival, que es donaran a conèixer a La Nit de les Venus, que es farà el 27 d'octubre. Enguany el Jurat Oficial Internacional estarà integrat per Camille Hebert-Benazet, Jacopo Chessa, Javier Muñiz, Sílvia Quer i Sophie Leclercq.

Itàlia serà el país convidat del festival i el protagonista de la sessió FOCUS FILMETS, que es farà el diumenge 21 d'octubre. En aquesta sessió es projectaran diversos curtmetratges italians, que en molts casos comptaran amb la presència dels seus directors.

A la 44a edició de FILMETS es presentaran curtmetratges que han estat seleccionats als festivals de Canes, Sundance, Berlinale, Clermont-Ferrand, Annecy, Venècia, Brussel·les, Regard i Quebec i es projectaran pel·lícules guardonades en prestigiosos premis com els Bafta, els César, els Goya, els Gaudí o els Oscar.

La secció OFF FILMETS aplegarà totes aquelles activitats que no són competitives com els tallers de cinema per a infants, les projeccions de curts a escolars de Primària i Secundària, les sessions a les biblioteques de la ciutat i les activitats adreçades a professionals del món audiovisual.

Entre les novetats d'enguany hi ha una ludoteca que farà uns tallers vinculats amb el món del cinema i que van dirigits a infants. Porten per títol 'El cinema també s'escolta' i volen descobrir com es crea i s'utilitza el so a les pel·lícules, es faran a 3 biblioteques de la ciutat, i aniran a adreçats a infants d'entre 5 i 10 anys

El Centre Cultural El Carme serà el punt de trobada dels professionals del món del curtmetratge. La sessió de treball tindrà lloc el divendres 26 d'octubre s dos quarts de cinc de la tarda sota el nom de 'Mou el teu curt', que comptarà amb la presència de membres del Jurat Internacional de FILMETS.