Els Terrats en Cultura van néixer la tardor del 2013 amb un objectiu: recuperar el vessant social, lúdic i cultural d’aquests espais. Ara arriben a la setena edició carregats de novetats i preparats per omplir de nous significats espais no convencionals de diferents ciutats. De fet, enguany els Terrats en Cultura començaran per triplicat: a L’Hospitalet, Barcelona i Lleida. un total de 18 espectacles, 10 espectacles a Barcelona, 4 a l’Hospitalet i 4 a Lleida.

Dels quals, 3 seran estrena als Terrats en Cultura (La hora del Ritual, de Juan Carlos Lérida; Ocaña, reina de Las Ramblas, de Marc Rosich; i Rita, de Marta Buchaca). A més, faran un espectacle a Faro (Portugal). “Creiem que tot no ha de passar a Barcelona, i que les experiències innovadores que proposem poden ser positives i transformatives per a altres localitats de Catalunya” expliquen els organitzadors.

Programació multidisciplinar

A L’Hospitalet, l’encarregat de donar el tret de sortida serà Pau Alabajos, en un concert íntim en homenatge al poeta Vicent Andrés Estellés en el 25é aniversari de la seva mort. També s’hi representarà la Microdansa als Terrats: tres coreografies, de tres estils diferents, que sintetitzaran, els camins diversos que ha emprès la dansa contemporània, el cabaret western de Llàtzer Garcia Johnny and Vienna i un concert de Névoa i Vicenç Solsona.

A Barcelona hi podrem veure un concert de The Sey Sisters, l’espectacle Tocando al frente d' Íñigo Asiain i Llorenç Gonzalez, Johnny and Vienna de Llàtzer Garcia, Ocaña, reina de las Ramblas de Marc Rosich, La hora del ritual de  Juan Carlos Lérida, Galopim i Pau Alabajos en concert, Rita de Marta Buchaca, un concert d’Ivalva i una peça del poeta interdisciplinari Salva Soler. A més, també s’hi presentarà Projecte’92, un muntatge de Esmeralda Colette, Andrea Pellejero i Júlia Barbany  sobre el Model Barcelona que es representarà molt a prop de la Villa Olímpica. A Lleida, a més del concert d’Alabajos i el muntatge de Juan Carlos Lérida, s’hi podrà veure un show de Las Glorias Cabareteras i Ocaña, reina de Las Ramblas.

Les edicions passades

En l’edició 2018, van passar més de 1.600 espectadors pels Terrats en Cultura del 20 d’abril al 24 de setembre de 2018 a Barcelona i l’Hospitalet. En total, es van oferir 19 activitats. A Barcelona, un total de 15 funcions (11 espectacles, dels quals 4 amb doble funció: 6 de música, 3 de teatre i 2 de dansa). A L’Hospitalet de Llobregat, es van dur a terme 4 espectacles diferents (2 de música, 1 de cabaret, 1 de dansa-teatre). Un dels artistes que van passar pels Terrats 2018, Pol Jiménez, va ser premiat com a millor ballarí pels Premis de la Crítica 2018, amb la peça que va estrenar als Terrats en Cultura 2018.