Els Pirates Teatre celebren sis anys al capdavant de la gestió de la sala El Maldà amb una programació formada per set espectacles d'estrena, quatre èxits de la sala i dos espectacles que faran temporada després del seu pas per altres teatres. El teatre divideix els muntatges en tres itineraris: 'Dones amb històries', 'Històries musicals' i 'Històries d'avui'. Anna Maria Ricart, Clara Peya, Marc Artigau, Alícia Serrat, Alba Sarraute, Josep Pedrals, La Ruta 40 i Els Pirates Teatre són alguns dels noms destacats de la temporada. A la programació de teatre, s'hi sumen els habituals cicles 'Maldà 1700', 'Al cel mos vegem tots plegats' i 'Maldà enDansa'. 

La programació de la temporada 2019-20 convida a reflexionar sobre temes com la gentrificació, les desigualtats de gènere, la situació dels refugiats, conviure amb les discapacitats o els abusos de poder. "Seguim connectats a tots aquells temes que ens afecten diàriament i que ens empenyen cada vegada més a teixir una programació plena d’espectacles que volen recordar l'anormalitat de tot el que estem vivint", ha manifestat Adrià Aubert, membre de la companyia i director artístic de la sala.

La nova temporada d'El Maldà es va iniciar el mes d'agost amb 'Peter Pan' de l'Excèntrica Produccions i compta amb tretze espectacles, dels quals set són estrenes i deu són espectacles de nova creació. A la nova temporada, s'ha programat 'Una altra nit' de Pau Ferran i Bàrbara Roig; 'Desvariacions d’Otel·lo' d’Alba Sarraute o 'Boira a les orelles' d'Els Pirates Teatre, entre d’altres. 

Entre les companyies programades per a aquesta temporada destaquen L’Excèntrica, Cia. Llançat, The Feliuettes, La Ruta 40, la nova companyia La Viciosa i Epidèmia Teatre. Pel que fa a les companyies més joves, la companyia Cia. Llançat presentarà el seu primer espectacle 'Una habitació buida', un musical amb els autors Marc Artigau i Clara Peya i direcció de Joan Maria Segura i Miquel Tejada. I Epidèmia Teatre torna per segona vegada amb l’estrena d’un musical basat en textos de Serafí Pitarra. Companyies amb llarg recorregut com La Ruta 40 i Els Pirates Teatre portaran, respectivament, un text contemporani de Davide Carnevali amb Sacarina i la nova dramatúrgia de creació col·lectiva 'Boira a les orelles'.

Per una altra banda, tornen a la sala 'Barbes de balena', 'El temps que no tindrem', 'Akelarre' i 'Nadales' amb Josep Pedrals, Iban Beltran i Carles Pedragosa. 

Les autores i directores que es podran veure aquesta temporada a El Maldà són Anna Maria Ricart, Mònica Bofill, Ariadna Cabiró, Núria Cuyàs, Laura López i Anna Romaní amb 'Barbes de Balena'; Alícia Serrat amb 'El temps que no tindrem'; Laia Foguet i Aura Foguet amb 'Alhayat o la suma dels dies'; Anna Maria Ricart amb l’adaptació teatral del llibre d'Assumpta Montellà, 'El silenci dels telers', encarregat per l’actriu Maria Caselles, qui va tenir la idea de portar aquest text a escena. També s'ha programat a Míriam Escurriola qui dirigeix a The Feliuettes amb Akelarre i la creació d’Alba Sarraute, 'Desvariacions d’Otel·lo'.

11.000 espectadors amb un 73% d'ocupació 

Els Pirates Teatre han tancat el 7 de juliol la temporada 2018-19 amb gairebé 11.000 espectadors que han pogut veure fins a 36 espectacles, entre teatre, concert i d’altres desenes d’activitats amb una ocupació del 73%. També estan molt satisfets de l'acollida dels espectacles en què han donat suport i han contribuït en la producció com 'Les dones sàvies', 'Rastres_Argelers' i 'Akelarre', que van tenir una ocupació del 89%.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat