El Teatre Akadèmia reobrirà portes el 23 de setembre amb l'estrena de l'espectacle Winnipeg, escrit per Laura Martel i dirigit per Norbert Martínez. Inicialment programada per al juliol al Grec Festival de Barcelona, l'obra estarà en cartell fins al 18 d'octubre en el marc del programa De Grec a Grec. L'espectacle, coproducció de Puça Espectacles, La Jarra Azul i el Grec 2020 Festival de Barcelona, explica la història del Winnipeg, el vaixell que Pablo Neruda va noliejar, com a cònsol de Xile a França, per salvar més de 2.000 exiliats republicans de la guerra civil espanyola. “Vuitanta anys després, aquesta història de foscor, horror i crueltat, però també d’esperança i solidaritat, constitueix un episodi gairebé ignorat”.

L'any 2014, la dramaturga i guionista de cinema Laura Martel va relatar els fets en una novel·la gràfica que després va convertir en muntatge teatral. La peça que es podrà veure a l'Akadèmia mostrarà a l'espectador les diferents fases d'aquest episodi: la guerra civil, el pas de la frontera i l'exili, els camps de refugiats a Argelès-sur-Mer i el Winnipeg i l'exili a Xile.

El muntatge està dirigit per Norbert Martínez i interpretat per Laia Alberch, Laura María González, Martí Salvat i Edu Tudela.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat