El 23 d'abril passat tothom es va quedar amb les ganes de sortir al carrer i celebrar, entre llibres i roses, la diada de Sant Jordi. Passats els pitjors mesos de la pandèmia del coronavirus, el Gremi de Llibreters de Catalunya dona ara detalls sobre com serà el Dia del Llibre i de la Rosa el pròxim 23 de juliol.

"Ja disposem de protocols per al conjunt de Catalunya", ha explicat el Gremi en un comunicat on asseguren que totes les mesures tenen la garantia de seguretat sanitària i de protecció civil exigides per normativa. A Barcelona, però, hi haurà encara més restriccions per evitar les aglomeracions habituals a la capital catalana.

Carrers tallats

Durant el "Sant Jordi d'estiu", el Passeig de Gràcia es convertirà en l'eix central de la diada. El passeig estarà dividit per trams des de la Plaça de Catalunya fins al carrer de Provença, amb la intenció d'acollir les parades que normalment ocupen carrers més estrets del centre de la ciutat. 

Rambla Sant Jordi 2019 ACN

Grans aglomeracions a la Rambla de Barcelona el Sant Jordi del 2019 / ACN

Aquestes són les mesures del Gremi de Llibreters de Catalunya per garantir la seguretat:

  • Serà una zona totalment perimetrada per controlar-ne l’afluència, l’aforament i les distàncies de seguretat.
  • Cada tram tindrà un control numèric d’afluència per saber en tot moment el nombre d’assistents i donar fluïdesa a la circulació de persones, amb entrades i sortides independents.
  • Hi haurà zones prèvies d’acollida per esponjar i evitar aglomeracions en els voltants del perímetre.
  • Els carrers transversals estaran oberts per facilitar el trànsit rodat de les persones que viuen o treballen en aquesta zona.

Parades de roses i llibres

Tot i que el pròxim 23 de juliol hi haurà parades de roses i llibres, el Gremi de Llibreters ha explicat que no podrà ser igual que en altres anys i n'ha detallat les noves normes.

Para de llibres Sant Jordi 2018 ACN

Parades de Llibres el Sant Jordi de 2018 / ACN

  • Les parades seran exclusivament per a professionals de llibres, roses i signatures.
  • Cada llibreria i floristeria podrà posar una parada al carrer davant del seu establiment.
  • Les parades de venda de llibres seran de 8x3m o de 3x3m i disposaran d’electricitat.
  • Tot i això, les noves mesures no suposaran cap cost afegit per a qui ha de posar la parada.

Mesures d'higiene

Els propers dies, el Gremi de Llibreters farà arribar als paradistes la documentació relativa als protocols a seguir en les zones a l’aire lliure i dins la llibreria, i, en el cas de Barcelona, las condicions tècniques de les parades i de la gestió d’autors.

En les entrades i sortides del Passeig de Gràcia es dispensarà gel hidroalcohòlic i hi haurà senyalització informativa. També hi haurà personal format en seguretat sanitària per garantir que tothom pugui gaudir amb seguretat d'aquesta diada de Sant Jordi tan atípica i esperada.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat