Arriba al Museu Nacional d'Art de Catalunya Orationibus #SR. Es tracta d'un concert performance a partir de textos de Santiago Rusiñol i peces musicals d’Enric Morera, John Gai, Apel·les Mestres, Enric Granados, Claude Debussy i Richard Wagner i amb col·laboració del TNC. Un espectacle dirigit per Albert Arribas que enfronta al món de la lírica, del cabaret i de la performance, amb uns intèrprets únics que empenyen les fronteres entre disciplines i estètiques escèniques. El Museu Nacional d'Art de Catalunya farà una introducció a la selecció d'obres de Santiago Rusiñol que il·lustren la seva relació amb el món teatral i que es podran veure abans del concert.

Santiago Rusiñol va ser un dels grans ambaixadors de la modernitat a Catalunya. Provocador de nombroses polèmiques amb els principals moviments polítics del segle XIX al XX, sempre va saber posar el dit en algunes nafres extraordinàriament sensibles. Per aquesta raó, el TNC ha volgut dedicar l'epicentre patrimonial de la temporada 2018/2019 a Santiago Rusiñol i el seu relativisme ideològic. Una aparent ambigüitat que probablement hauríem de percebre com el ferm compromís crític d'un artista contra la invenció de veritats col·lectives i la seva instrumentalització política. El MNAC oferirà del 20 al 23 de novembre el Concert performance i amb la participació dels intèrprets Griselda Ramon i Àlex Jordi.

 


 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat