El Consell Rector del Consorci de l’Auditori i l’Orquestra ha ratificat aquest matí la proposta de la comissió de valoració del procés de selecció per a la direcció de L'Auditori i ha nomenat Robert Brufau director de la institució pels propers quatre anys en substitució de Joaquim Garrigosa. La comissió ha aprovat la candidatura per la seva trajectòria professional, l'ampli coneixement del sector musical i el seu vincle amb L'Auditori, del qual ha estat director de programació fins ara. Brufau també és membre de la comissió artística de la European Concert Hall Organization des de l’any 2013. Anteriorment va ser responsable de producció de la mateixa institució, director gerent de l’Acadèmia Internacional de Música de Solsona i soci fundador del club de jazz El Gat Negre.

El nou director de la institució va estudiar música a Barcelona, París i finalment a Ginebra, on va obtenir el Diplôme de Concert de l’Haute École de Musique de Genève amb les màximes qualificacions. És també Diplomat en Ciències Empresarials i Postgraduat en Gestió i Producció d’Espectacles per la Universitat de Barcelona. Com a músic professional va ser professor del Conservatori Superior de Música del Liceu i col·laborador de l’Orquestra de la Radio Televisió Espanyola.

Ha estat creador de l’estructura actual de programació de L’Auditori, amb projectes tan diversos com les Sampler Sèries, dedicades a les músiques de nova creació, el festival Llums d’Antiga, per a la música antiga de recerca o el Festival Emergents, per a els joves talents nacionals i internacionals. Brufau ha estat impulsor de col·laboracions amb les principals institucions de la ciutat dedicades a l’art contemporani (MACBA, CCCB, F. Tàpies, F. Miró, etc.) i els agents més representatius del sector, tant de la clàssica com del pop-rock (Sónar, Primavera Sound, The Project, Razzmatazz, etc.). 

A nivell internacional, alguns dels seus projectes han portat l’equipament a teixir aliances amb institucions tan significatives com Los Angeles Philharmonic, la New York Philharmonic, la Philharmonie de París o el Konzerthaus de Viena.

La comissió de valoració del concurs ha estat integrada per tres membres de l’Ajuntament -el compositor Hèctor Parra, la compositora i intèrpret Barbara Held i Margarida Tossas, Directora de Planificació i Control de Drets de Ciutadania, - i dos membres de la Generalitat -el compositor Joan Magrané i Rosa M. Pascual, Responsable de Seguiment i Control del Sector Públic. Jordi Tort, Gerent del Consorci de L'Auditori i l'Orquestra, ha estat el secretari.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.

Subscriu-te a ElNacional.cat