El panorama literari del darrer any està protagonitzat debuts destacats, veus sòlides que arriben a la maduresa amb apostes plenes d’ambició i clàssics repescats, amb una notable presència d'autores que trepitgen fort. Des de La Llança us recomanem 10 llibres per aquest Sant Jordi:

Sobre la terra impura

L’escriptor mallorquí traça amb mà mestra la historia d’una gran família del calçat d’Inca plena de secrets i mentides a Sobre la terra impura.

Melcior Comes. Edicions Proa. 528 pàg. 19€

Roedores. Cuerpo de embarazada sin embrión

L'artista i escriptora valenciana Paula Bonet s’enfronta al tabú de l'avortament espontani en un àlbum ple de sensibilitat. (Roedores. Cuerpo de embarazada sin embrión)

Paula Bonet. Penguin Random House. 48 pàg. 20'90 €

El camí dels esbarzers

Alba Dalmau presenta un recull de contes situats a Sandville, un poble de l'Amèrica profunda, amb ànima de novel·la (El camí dels esbarzers).

Alba Dalmau. Angle Editorial. 208 pàg. 16'50 €

Lectura Fácil

Morales va guanyar el Premio Herralde d’enguany amb Lectura Fácil, una novel·la trencadora sobre el concepte de normalitat.

Cristina Morales. Anagrama. 424 pàg. 19'90 €

Digues un desig

Us imagineu que el dia del llibre us trobeu a les llibreries una autobiografia que no heu escrit vosaltres? Aquest és el punt d’inici del darrer Premi Sant Jordi.

Jordi Cabré. Enciclopèdia Catalana. 264 pàg. 19'50 €

Persecució

Una dona descobreix que l’home amb qui fa un any que manté una relació va matar la seva parella. Aclamat amb Els nois, Toni Sala torna amb Persecució.

Toni Sala. L’Altra Editorial. 240 pàg. 18 €.

La mesura dels nostres dies

Charlotte Delbo, resistent i supervivent dels camps nazis, es retroba amb les seves antigues companyes de deportació i les fa parlar sobre l'experiència, anys després.

Charlotte Delbo. Club Editor. Traducció de Valèria Gaillard. 224 pàg. 16'50 €.

Homenatge a Catalunya

El clàssic de George Orwell sobre la seva experiència a la guerra civil en format còmic de la mà de Jordi de Miguel i Andrea Lucio.

George Orwell/Jordi de Miguel i Andrea Lucio. Debate/Rosa dels Vents. 19'90 €.

Serem Atlàntida

Identitat i simulacre, frontera i memòria són els grans temes de Serem Atlàntida, una ambiciosa obra de Joan Benesiu, després de l'èxit de Gegants de gel.

Joan Benesiu. Editorial Periscopi. 352 pàg. 19 €.

Homes elegants

Després de l’èxit de També això passarà, Milena Busquets torna amb un recull dels seus articles, en que aborda temes quotidians i universals.

Milena Busquets. Ara Llibres/Anagrama. 240 pàg. 16'90 €.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat