L’editorial Free Ebrei acaba de publicar una versió anotada del Mein Kampf en italià. El valor d’aquesta Mia battaglia, rau en els comentaris que s’hi han inclòs i que donen, finalment, una versió crítica dels fets. Per primera vegada el lector disposa d’una cronologia detallada de la vida de Hitler amb glossari i un índex complet de noms. Els promotors d'aquesta publicació han intentat amb això combatre les fake news que circulen sobre Hitler i el revisionisme. 

La Mia bataglia de Free Ebrei és una novetat editorial, però també una sacsejada en el terreny politicosocial perquè es posen a la llum uns fets dels quals, tant a Itàlia com a França, se n'ha fet sempre una anàlisi més aviat compungida. Aquesta edició parla sense embuts, ofereix una visió crítica inèdita en forma de capítols comentats. Cadascun dels 27 capítols del “Mein Kampf” italià consten d'una sinopsi -amb gènesi, resum, anàlisi, paraules clau i bibliografia- i d'articles en profunditat que fan una analisi retòrica i sociocultural.

Els textos estan escrits en un registre divulgatiu apte també per a especialistes. Les pàgines de la vida de Hitler es reescriuen amb una veritat constrastada, documentada i útil per entendre les arrels dels populismes. Una publicació molt pertinent per contrarestar el bombargeig de fake news que van proliferar abans del referèndum del Brèxit i durant l'elecció presidencial als Estats Units amb informacions falses fabricades a mida i difoses en mitjans sense cap mena d'escrúpol.

Una mica de llum en forma de llibre per recordar-nos, tal com apunta l'editor Vincenzo Pinto, "el mal ni és metafísic ni és boig, és terriblement humà, massa humà".

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat