La sala La Planeta, la companyia Ruta 40, la cofundadora del Jove Teatre Regina Maria Agustina Solé i el Taller d'escenografia Castells han estat guardonats aquest dimarts amb els Premis Catalunya de Teatre, en la seva tercera edició, que s’ha oficialitzat en el marc de la gala Catalunya Aixeca el Teló al Teatre Victòria. Els premis, estrenats fa dos anys, s’han ampliat fins a quatre categories, i els ha decidit un jurat extern a proposta de l’Associació de Teatres de Catalunya (ADETCA), organitzadora de la gala i dels guardons. Agustina Solé s'ha endut el Premi Honorífic; el taller Castells, el Premi a la Trajectòria en les arts escèniques; La Planeta ha estat reconeguda com a millor sala; i Ruta 40, com a projecte artístic singular.

Aquest dimarts al vespre el Teatre Victòria està acollint una nova edició de la gala Catalunya aixeca el teló organitzada per ADETCA, els Teatres Públics de Barcelona i l’Associació d’actors i actrius de Catalunya, que donarà el tret de sortida -de la mà del Mago Pop, Sílvia Abril i El Terrat- a l’inici de la temporada teatral. La gala es retransmet per TV3.

Maria Agustina Solé (Jove Teatre Regina) recollint el Premi Honorífic Catalunya de Teatre/ACN

Maria Agustina Solé (Jove Teatre Regina) recollint el Premi Honorífic Catalunya de Teatre/ACN

Compta amb actuacions d’artistes musicals i intèrprets de renom, i un seguit de moments escènics i televisius. La gala està especialment dirigida al públic, una crida "perquè siguin conscients de la qualitat i varietat" dels espectacles què s’ofereixen des del sector. El leitmotiv de la gala serà, en conseqüència, la crida "Obrim els teatres. Omplim les platees".

Ha estat en el decurs de la gala que s'han anunciat i lliurat els premis que concedeix ADETCA des de fa tres edicions i que enguany inclouen les categories de Premi Honorífic Catalunya de Teatre, Premi a la Trajectòria en el camp de les arts escèniques, Premi a la Sala de teatre públic o privat amb la programació més destacada per la seva coherència, rellevància o innovació i el Premi al projecte artístic singular, amb una innovació, constant i sostinguda, i per la seva important aportació a les arts escèniques.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat