Els Premis Baldiri Reixac, atorgats per la Fundació Carulla, s'encarreguen d'impulsar el reconeixement de l'escola catalana des de la cultura, la innovació i la creació. Enguany els premis han celebrat la seva 40a edició, una data rodona en la qual Marta Esteve, directora de la fundació, ha volgut recordar que els premis van néixer per donar suport a l'escola catalana en un moment en què feia molta falta, un ajut similar al que potser caldria avui en dia. Es vol fer conèixer els projectes educatius que, a través de la cultura i la llengua, promouen la renovació pedagògica, la cohesió social i la transformació educativa. Per a Marta Esteve és important concebre l'educació com al fet cultural de major rellevància per a la nostra societat.

A l'edició d'enguany s'han presentat més de 350 projectes i s'han atorgat 50 premis a alumnes, 4 a mestres i professors, 12 a centres educatius i 1 premi UOC d'innovació. L'Honorable consellera de Cultura Laura Borràs ha participat de l'entrega de premis, en el que ha resultat ser el seu primer acte oficial com a membre del Govern de la Generalitat de Catalunya, i ha volgut rendir homenatge a qui ella ha considerat les "autoritats" de la jornada: els mestres i els alumnes, les autoritats més importants del nostre país. Ha volgut felicitar també a la família Carulla per permetre iniciatives com els Premis Baldiri Reixac, que aposten per la innovació i per mantenir-nos vius en aquesta feina constant i fascinant, que ens ajuda a tirar endavant plantant llavors que un dia creixeran i ens ajudaran a transformar el país.

BALDIRI REIXAC TNC Laura Borràs

L'Honorable consellera de Cultura Laura Borràs a l'entrega dels premis

Nicolau Brossa, president de la Fundació Carulla, ha reafirmat el compromís de la institució per l'educació des d'una perspectiva cultural, democràtica i col·laborativa. Per ell, no es pot entendre l'educació d'una altra manera que no sigui col·laborativa, un espai de co-creació permanent per aconseguir que els alumnes de totes les edats comprenguin la importància del coneixement. Cal treballar per una societat curiosa, crítica, capaç de dibuixar somriures i construir el millor futur possible. Impulsar i reconèixer projectes educatius innovadors i que aposten per la cultura és, en essència, reconèixer la capacitat de la nostra societat de seguir creixent.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat