Montse Clavé, companya de Paco Camarasa, ha cedit els fons bibliogràfics del llibreter a la Biblioteca de Barcelona Montbau Albert Pérez Baró, especialitzada en novel·la negra. El fons seleccionat s’incorporarà a un centre d’interès en homenatge tant a Paco Camarasa com a la seva mítica llibreria Negra i Criminal. Dels documents seleccionats fins ara i que estaran disponibles per als usuaris destaquen 556 llibres, dels quals 498 són novel·les; la presència de molts llibres d’assaig sobre el gènere negre i policíac; llibres amb un valor afegit com la dedicatòria dels autors a la llibreria i que s'han senyalitzat convenientment perquè siguin identificats i llibres de col·leccions mítiques com Cua de Palla d'Edicions 62 o Etiqueta Negra de l’Editorial Júcar.

Aquesta selecció d'obres s'ha fet tenint molt present el llibre que va escriure Paco Camarasa, Sangre en los estantes (Destino), en el qual va fer una selecció dels imprescindibles del gènere.

Aquest divendres es presentarà part d'aquest fons en un acte que comptarà amb la presència de Carlos Zanón, comissari de BCNegra, Montse Clavé, companya de Paco Camarasa, Candi Rubín, directora de la biblioteca, i Joan Subirats, comissionat de cultura de l’Ajuntament de Barcelona.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat