Dos fotògrafs catalans han estat nominats al World Press Photo 2020: els barcelonins Ricard García Vilanova, en la categoria de Temes d'actualitat, i Ramon Espinosa, en la categoria de Notícies d'actualitat. El 16 d'abril, a la gala d'aquests premis que es realitzarà a Amsterdam, se sabrà si han aconseguit un dels premis més prestigiosos del món en l'àmbit de la fotografia. Barcelona serà una de les primeres ciutats del món en acollir l'exposició dels treballs guanyadors del World Press Photo 2020, del 25 d'abril a l'1 de juny, gràcies a la Fundació Photographic Social Vision al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB). Es pot consultar la llista sencera dels nominats a la pàgina web del World Press Photo.

Devastació del Dorian World Press Photo Ramon Espinosa Associated Press

Devastació del Dorian. Foto: Ramon Espinosa / Associated Press.

Avui s'han fet públics els nominats al World Press Photo del Año, dedicat a la millor fotografia de l'any i, per segon any, els nominats al World Press Photo al Reportatge Gràfic de l'Any, dedicat a la millor història, així com els nominats al concurs de Narrativa Digital World Press Photo, que inclou els premis World Press Photo al Projecte Interactiu de l'Any i World Press Photo al Vídeo Online de l'Any.

El World Press Photo aquest any ha comptat amb la participació de 4.282 fotògrafs i 73.996 imatges. Ha anunciat avui 44 nominats de 24 països, mentre que el Concurs de Narrativa Digital, que ha comptat amb 287 produccions inscrites, ha anunciat 9 nominats de 8 països.

 

Foto de portada: Manifestant inconscient durant la revolució de la plaça Tishreen. Foto Ricardo Garcia Vilanova.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat