Raó i bogeria s'enfronten a Nit de reis (o el que vulgueu) d'Els Pirates Teatre que torna a la cartellera quatre anys després, en una nova versió revisada al Teatre Akadèmia. L'obra, que es podrà veure del 12 de desembre al 13 de gener, és una comèdia agredolça i rabiosament propera on l’engany forma part de la vida quotidiana d’uns personatges tan divertits com foscos. L'espectacle és una adaptació de La nit de reis de William Shakespeare amb dramatúrgia i direcció d'Adrià Aubert. En aquesta nova producció hi ha novetats en el repartiment, format per Eduard Autonell, Mònica Barrio, Ricard Farré, Xavi Frau, Carles Gilabert (en el paper de Malvolio), Ariadna Pastor, Lluna Pindado, Mònica Portillo, Josep Sobrevals i Vanessa Segura, que interpreta a la Senyora Tobies, un personatge que canvia de gènere respecte l'obra original, essent aquesta una altra de les novetats importants de l'adaptació. 

Nit de Reis/Els pirates David Ruano

Els bessons Viola i Sebastià naufraguen a l'Adriàtic i es separen pensant que el seu germà ha mort. Viola, disfressada d'home i prenent el nom de Cesari, s'enamora del duc Orsino. El duc pretén seduir a la comtessa Olívia, i aquesta s'enamora de Viola pensant que és un home. Una comèdia agredolça i rabiosament propera on l’engany forma part de la vida quotidiana d’uns personatges tan divertits com foscos.

Nit de Reis/Els Pirates David Ruano

Concebuda com una peça d’entreteniment que tancava el cicle festiu del Nadal, Nit de Reis és la novena comèdia de Shakespeare, i la primera que va més enllà d'una simple història d'embolics on les relacions amoroses, sovint falses, arriben a ser perverses. Nit de Reis és considerada una de les comèdies més divertides de l’autor.

El desig és el tema principal d'aquesta peça teatral, però és la lluita de la raó i la bogeria el tema que ha interessat veritablement a Els Pirates Teatre a l'hora de posar-la en escena. Qui és que està realment boig? Aquell que ha de fer el boig, aquell que es fa el boig o aquell que fa bogeries? Perquè la raó és tan fàcil de capgirar com un mitjó i els personatges d'aquesta obra sovint es deixen endur pel desig, tractant l'amor amb total lleugeresa.

Nit de Reis/Els Pirates David Ruano

Nit de reis (o el que vulgueu) es va poder veure durant la temporada 2014-15 al Maldà, a la Biblioteca de Catalunya i al Festival Shakespeare de Neuss, Alemanya.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat