Divendres 19 de maig se celebra a la Biblioteca de Catalunya la Nit Palau i Fabre en record al poeta. La vetllada arrencarà amb la intervenció poètica i musical de l'actriu Gemma Reguant i amb l'acompanyament de Marc Egea a la viola de roda. A continuació s'obrirà al públic una lectura de textos de Josep Palau i Fabre o de textos propis que tinguin relació amb el poeta. Tot plegat en un ambient festiu, mentre hi haurà un menú de degustació servit per «La Coqueta».

L'efemèride està impulsada per l'AELC, l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana, d'on Palau i Fabre va ser soci d'honor. L'aforament de l'esdeveniment és limitat, per això l'Associació recomana fer la reserva el més aviat possible. 

La Nit Palau i Fabre és l'homenatge que fa l'AELC al poeta amb motiu del centenari del seu naixement. S'inspira en els Burns supper (festa on els escocesos recorden el poeta Robert Burns), i combina literatura i gastronomia en un ambient popular. Patrocinat per la Institució de les Lletres Catalanes, hi col·laboren la Fundació Palau, l'Any Palau i Fabre i la Biblioteca de Catalunya.