L'escriptor francès Nicolas Mathieu ha guanyat el prestigiós Premi Goncourt amb l'obra Leurs enfants après eux, una novel·la ambientada en una de les valls de la regió francesa de la Lorena, al nord est de França. La novel·la relata l'historia d'uns joves adolescents que somien en marxar o "fotre el camp" d'una regió francesa pobre i amb una taxa elevada d'atur. Un indret on no hi ha res a fer. El nom del guardonat s'ha donat a conèixer avui dimecres dia 7 de novembre des del restaurant parisenc Drouant, lloc tradicional de reunió del jurat.

Segons Nicolas Mathieu la nova novel·la Leurs enfants après eux no és res més que el viu reflex de la seva adolescència quan vivia a la seva regió natal de la Lorena, una zona pobre i amb poca feina que descriu com indret inhòspit, un territori esquitxat per petits pobles separats per valls i muntanyes just al costat de la frontera amb Alemanya. Com ha explicat l'autor a la premsa, els joves passen l'avorriment sense "fotre brot", escoltant Nirvana, fumant, bevent cerveses, barallant-se o molestant les noies. "Tots somien un dia en poder marxar".

Mathieu va néixer al poble d'Epinal, al costat de les muntanyes dels Vosges, l'any 1978. L'any 2014 va publicar 'Aux animaux la guerre', encar inèdita tant en català com en castellà.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat