Els 4 museus de la Fundació Vila Casas (Museu Can Framis, Espais Volart, Museu Can Mario i Museu Palau Solterra) tornen a obrir les seves portes el divendres 12 de juny, Seguint les recomanacions del departament de Salut per a la normativa de museus i centres artístics. 

Exposicions arreu de Catalunya

Els espais Volars acullen fins al 31 de juliol la mostra El meu compromís de Guerrero Medina amb les peces més significatives de les etapes de l'autor. Al Museu Can Framis es pot visitar l'exposició Persistències d’Enric Ansesa fins al 27 de juliol. Inside The Unknown de la fotògrafa Andrea Torres Balaguer es podrà visitar al Museu Can Mario fins al 5 de juliol. Finalment, Saudades de São Paulo de Palmira Puig i Marcel Giró, mostra el treball de dos grans fotògrafs que van desenvolupar la seva obra, a l'exili, al Brasil. Es podrà visitar al Museu Palau Solterra fins al 28 de juny. 

Properes inaguracions el 18 de juny al Museu Palau Solterra

Un any més, la Fundació Vila Casas ha convocat l’edició dels premis dedicats, de manera rotativa, a les disciplines de pintura, escultura i fotografia. Enguany és el torn de la fotografia i la mostra que presentem al Museu Palau Solterra inclou les 33 obres fonalistes seleccionades pel jurat.

Sota la llum del mar d'Espe Pons és un assaig fotogràfic que pretén dignificar les víctimes del franquisme durant la Guerra Civil i la postguerra. El projecte es basa en la història del germà petit de l’avi de la fotògrafa, Tomàs Pons Albesa, que va ser afusellat al Camp de la Bota de Barcelona l’any 1941 amb 31 anys.

El fotògraf Samuel Aranda presenta Territori, una exposició que neix com un projecte documental, centrat en els territoris més immediats i propers de l’autor: Barcelona, l’Empordà i Santa Coloma de Gramenet. Una mirada personal sobre el nostre món i el nostre temps de la mà d'un dels nostres fotògrafs més reconeguts internacionalment.

Una cita el 25 de juliol al Museu Can Mario

El Museu Can Mario de Palafrugell presenta l’exposició Josep Clarà. L’univers de l’escultura, comissariada per Cristina Rodríguez Samaniego. La mostra obre una finestra al món d’un dels artistes catalans més importants de la 1a meitat del segle xx, que va viure bona part de la seva trajectòria a París. Josep Clarà parteix del simbolisme rodinià per derivar cap a propostes d’arrel clàssica i mediterrània, mès vinculades amb el Noucentisme i la influència de Maillol.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat