Els sis museus d'art barcelonins enxarxats al sistema Articket Bcn estudien reobrir alhora i no abans del més de juny. MNAC, MACBA, Museu Picasso, Fundació Joan Miró, Fundació Tàpies i CCCB tot just comencen a treballar la reobertura amb un terç de l'aforament i sense activitats culturals. Adaptar l'organització interna, dotar-se dels mitjans d'autoprotecció del personal i preparar els equipaments per rebre el públic en condicions de seguretat sanitària i de confortabilitat no serà una tasca ràpida ni senzilla, apunten des del MNAC. Així, passaran "setmanes" entre la data en què poden tornar a obrir (a partir de dilluns 11 de maig) i la tornada efectiva del públic a aquests grans museus de la ciutat.

El MNAC, per exemple, començarà a adequar el museu a partir de dilluns vinent, coincidint amb l'inici de la fase 1 de la desescalada, que de fet ja els autoritza a obrir de cara al públic amb un 30% del seu aforament. "Això portarà unes setmanes", expliquen des del museu a l'ACN.

El pla ja està dissenyat i "estudiat". En primer lloc, caldrà adequar la organització interna per treballar en condicions de seguretat. En el cas del MNAC, això implica gestionar les noves condicions de 150 treballadors interns, més 150 d'externs, alguns dels quals seguiran teletreballant per circumstàncies diverses. En acabat, es procedirà a l'adequació dels espais (panells informatius, separació física, etc.) per fer del museu un lloc "segur" però també confortable, apunten.

Des del museu confirmen que els equipaments que formen part de la xarxa Artiquet Bcn (que ofereix una entrada conjunta i reduïda als museus) van "a la una" i es "probable" que es coordinin per obrir conjuntament. La data no està tancada, però apunta que serà a partir de la setmana del 8 de juny. De fet, el director del Museu Picasso, Emmanuel Guigon situava la tornada "a mitjan juny" en una entrevista recent al diari "El País".

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat