L'òpera Le Siège de Corinthe, dirigida per Carlus Padrissa, donarà el tret de sortida del Rossini Opera Festival de Pesaro (Itàlia) aquest dijous a les set de la tarda. Serà l'estrena mundial de la nova proposta de La Fura dels Baus, que també es representarà els dies 13, 16 i 19 d'agost a la mateixa hora a l'escenari Adriatic Arena. La primera idea conceptual de l'obra és la guerra, així com el conflicte contra l'home en una lluita constant pel poder, els diners, la terra i l'espai.

En aquesta posada en escena de La Fura l'element pel qual es lluita és l'aigua, que és la vida per als que la posseeixen i els que la busquen. L'aigua, com l'or, com l'oli, com les matèries primeres que desencadenen guerres a tot el món.

A Le Siège de Corinthe, l'aigua hi juga un paper fonamental simbolitzat per les parets de les ampolles de plàstic escampades en l'escena. Com ha explicat la companyia, la història té lloc en un sòl àrid i salat, en el qual els vestits usats pels pobles grecs i turc difereixen només en les taques de sang que desdibuixen els costums dels turcs.