El filòsof Antoni Domènech, catedràtic de Filosofia Moral de la UB, professor de Dret i Filosofia i de Teoria Social i Economia a les universitats de Heidelberg i Frankfurt, ha mort aquest diumenge a Barcelona als 65 anys. 

Militant des de jove de la resistència clandestina antifranquista des de les files del PCE-PSUC, i molt influït pel filòsof i polític comunista Manuel Sacristán, amb qui va compartir idees, projectes editorials i activitat política, Antoni Domènech va estudiar filosofia i dret a la UB. Aquí es va formar intel·lectualment amb hel·lenistes com Emilio Lledó o amb el filòsof de la ciència Jesús Mosterín. Després va estudiar filosofia i teoria social a la Universitat Goethe de Frankfut i l'Institut de Filosofia de la FU de Berlin. 

El 1989 va publicar De la ética a la política. De la razón eròtica a la razón inerte (Crítica), una reconstrucció amb tècniques formals de moments decisius de la història de la filosofia pràctica occidental. Quinze anys més tard es va publicar El eclipse de la fraternidad. Una revisión republicana de la tradición socialista (Crítica). Es tracta d'una investigació sobre el significat de la fraternitat revolucionària com a metàfora conceptual, una obra que sovint s'ha llegit com una revisió republicana de la tradició socialista. 

La capella ardent se celebrarà a partir d'aquest dimarts a la tarda al tanatori de Sant Gervasi i l'acte de comiat serà dimecres 20 de setembre a les 12.45h.