El 21 d’octubre arribarà a les llibreries El Menhir d'Or, una aventura il·lustrada d’Astèrix escrita per René Goscinny i dibuixada per Albert Uderzo, els seus creadors originals, que mai no havia estat publicada en format d’àlbum, sinó que havia aparegut l'any 1967 com a llibre-disc avui impossible de trobar.

El Mehnir d'Or dona el protagonisme al carismàtic bard del llogarret, Assegurançatòrix, que ha decidit participar al famós concurs de Bards gals amb intenció d'emportar-se el primer premi, un menhir daurat, precisament. Per protegir-lo durant la competició, que és seguida de ben a prop pels romans, l’Astèrix i l’Obèlix l’acompanyaran amb un sol objectiu: no treure-li l’ull de sobre, encara que això signifiqui perdre una orella...

Com ha assenyalat l'editorial Salvat, "René Goscinny la va escriure amb el seu nervi habitual específicament per gravar-la en format d’àudio, i Albert Uderzo va il·lustrar el llibret que acompanyava el disc amb la seva inigualable mestria gràfica. Per aquests dos motius calia donar-li el valor que es mereix i incloure-la en la col·lecció d’àlbums il·lustrats d’Astèrix", del qual formen part algunes aventures tan emblemàtiques i estimades pels fans de les aventures del guerrer gal com Les dotze proves d'Astèrix o Com Obèlix va caure a la marmita del druïda quan era petit.

El Menhir d'or es tracta de la primera publicació de l'univers d'Astèrix després de la desaparició d'Albert Uderzo, als 92 anys.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat