Les novel·les Aprendre a parlar amb les plantes, de Marta Orriols, Sobre la terra impura, de Melcior Comes, i La memòria de l’oracle, de Pere Joan Martorell, són les tres obres finalistes que aspiren a guanyar el Premi Òmnium a la Millor Novel·la de l’Any.

De la preselecció de 24 novel·les feta per un comitè d’experts, el jurat independent i de prestigi format per Roser Cabré, Maria Dasca, Carme Gregori, Oriol Izquierdo  i Xavier Pla, n’ha triat aquestes tres com a aspirants al guardó d’Òmnium Cultural a la millor novel·la de l’any. És la segona edició d’aquest premi, el millor dotat econòmicament a obra publicada: 20.000 euros directes i 5.000 més per a promoció. La primera novel·la guanyadora del Premi Òmnium va ser Els estranys de Raül Garrigasait.

El Premi Òmnium a la Millor Novel·la de l’Any va néixer l’any 2017. D’aquesta manera, l’entitat donava vida a un nou guardó amb la voluntat i ambició d’igualar-se a altres premis similars de la literatura mundial, com el Premi Goncourt francès i l’anglès Booker, i amb l’objectiu de posar en valor les obres en llengua catalana, fomentar-ne la traducció i revitalitzar el sector. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat