L’escriptor Màrius Serra s’ha posat el barret de dramaturg per fer realitat un dels seus somnis: Convertir la seva novel·la Quiet en una obra de teatre: Qui ets? 

Portada del llibre 'Quiet'. Jordi Ribó i Miguel Llach Teatre Lliure

Portada del llibre 'Quiet'. Jordi Ribó i Miguel Llach Teatre Lliure

Qui ets? no és un drama, sinó un espectacle ple de llum. El director Joan Arqué encapçala un equip artístic que ha donat una nova mirada al text, l’ha allunyat de l’autobiografia i l’ha posat en un context molt més ampli. Sobre l'escenari, el cas particular d’en Llullu, el fill pluridiscapacitat d’en Màrius Serra que va morir 9 mesos després de la publicació del llibre, s’ha convertit en un cas universal.

Encarnant la paternitat els actors Roger JuliàÒscar Muñoz i també l’actriu Judit Farrés, es desdoblen en el narrador omnipresent que un dia va ser en Màrius Serra. Amb ells, la música en directe ha agafat un paper molt important, creant una muntanya russa emocional que tant pot portar l’espectador prop del plor com fer-lo petar de riure al cap d’un moment. El paper del fill, en canvi, no serà interpretat per ningú i alhora serà interpretat per tothom. "El regal més preuat de la seva absència és la seva presència" sentencia Joan Arqué. 

Judit Farrés, Roger Julià i Òscar Muñoz. Oriol Casanovas Teatre Lliure

Judit Farrés, Roger Julià i Òscar Muñoz. Oriol Casanovas Teatre Lliure

Qui ets? vol ser un mirall de la condició humana, una síntesi d'allò que en Màrius Serra experimentava quan passejava amb el seu fill: “Quan anaves darrere la cadira de rodes, tu eres un observador i en Llullu atreia l’atenció de tothom, i el que veies a les cares era por, joia, inquietud, de vegades fàstic...”. Una interpel·lació a l'espectador que es demana: qui ets?

L'obra es podrà veure del 5 al 10 de febrer a l’Espai Lliure del Teatre Lliure de Montjuïc.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat