Enguany fa cent anys del naixement de Manuel de Pedrolo, un dels escriptors més prolífics i influents de la literatura catalana. Demà 12 d’abril arriba a la Sala Enric Granados de la Biblioteca Central de Cerdanyola l’espectacle amb música Si el llibre crema, no l’apaguis Manuel de Pedrolo dixit protagonitzat per l’actriu Àngels Bassas i la violoncel·lista Ana Comellas. Un espectacle que es farà a diverses biblioteques del país.

Bassas proposa una lectura de fragments que ens guia en un recorregut amable i proper per la seva prolífica obra i que ens permetrà descobrir al dramaturg, el narrador i al poeta, alhora que ens acostem a la persona compromesa, creativa i intensa.En aquesta selecció s’ha intentat copsar algunes de les moltes vessants de Manuel de Pedrolo: la propietat privada i la relació entre classes socials, l’èmfasi en la igualtat de la dona remarcant els molt personatges femenins de les seves novel·les, la postguerra, els mons inventats, les trames policíaques ambientades a Barcelona, entre d’altres.

Una lectura que ens permet reconèixer l’originalitat literària del escriptor i les seves preocupacions socials. L’espectacle sencer està acompanyat de músiques que li donen intensitat al text i remarquen les diferents vessants: des del Cant dels ocells a músiques de pel·lícules. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.

Subscriu-te a ElNacional.cat