El primer baró de Maldà, Rafael d’Amat i de Cortada (Barcelona, 1746-1819), tenia dues grans passions: la xocolata, en consumia almenys un parell de tasses al dia; i la música, assistia a tots els concerts que podia i n’organitzava al seu palau del carrer del Pi. Així, el cicle Maldà 1700 torna un any més, en la seva setena edicióamb la clara intenció de recuperar el fil històric de l’espai que representa El Maldà, donant difusió a la realitat cultural de la Barcelona del S.XVIII i permetent experimentar allò que els seus ciutadans gaudien amb petits concerts de cambra acompanyats de la xocolatada, tan popular en aquell moment.

Diumenge s'inicia el Maldà 1700 amb música del Seicento i Setecento italià de la mà del virtuosisme de la violinista Sara Cubarsi i la violoncelista Clara Pouvreau. Al llarg del cicle encara s'anirà més enrere en el temps, viatjant fins al Trecentoi posant el focus a un seguit de còdex i manuscrits trobats a la Toscana, el grup Locus Desperatus oferiran un concert amb violes medievals al costat de la soprano Marta Garcia-Cadena per primera vegada, acompanyant-se de relats literaris propis de l'època. També es podrà sentir el duet de flautes de bec i percussions històriques Serendipia que s'inspiraran en La Tempesta de Shakespeare com a fil conductor del concert i finalment acabarem el cicle amb els magnífics quartets de Telemann interpretats per Pretérito Imperfecto.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat